Gündem 9 yıl sonra kana kana su içti

9 yıl sonra kana kana su içti

Paylaş
9 yıl sonra kana kana su içti

Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 9 yıl diyaliz tedavisi gören Hasan Alpar, 22 yaşındaki gencin böbreğiyle hayata yeniden 'merhaba' dedi. Alpar, "9 yıldır suya hasret kaldım. Organ nakli sayesinde istediğim kadar su içebiliyorum" dedi.

Mardin’de yaşayan Hasan Alpar (44), 2005 yılında idrar kanallarındaki kist nedeniyle 3 ay tedavi gördü. Bu dönemde şeker hastalığına yakalanan Alpar, 2015 yılında böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi. Alpar, böbrek nakli için sıraya girdi. Antalya’ya yerleşen ve 9 yıl diyaliz tedavisi gören Alpar, 22 yaşında hayatını kaybeden bir gencin organlarının uyumlu çıkmasıyla böbrek nakli olarak sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

'ŞÜKÜR SUYA KAVUŞTUM'

Yaşadıklarını anlatan Hasan Alpar "9 yıldır doğru dürüst su içemiyorum. Allah’a çok şükür suya kavuştum. 7 gün önce kadavradan nakil yapıldı. Böbreğini bağışlayan kişinin ailesine çok teşekkür ederim, Allah rahmet eylesin. Aileyle de tanışmak istiyorum" dedi. Organ Nakil Koordinatörü Nilgün Bilal ise "Türkiye’de 25 bin 500 hasta böbrek bekliyor. Daha çok organ bağışına ihtiyacımız var" diye konuştu.