Gündem 9'uncu kez umut arıyor

9'uncu kez umut arıyor

Paylaş
9'uncu kez umut arıyor

Esma Eskiler Şanverdi 2010'da 17 yaşındayken ablasından nakledilen karaciğer ile hayata tutundu. Ancak 10 yılın ardından vücudu karaciğeri reddetti. Kadavradan organ bulunamadığı için canlı verici arandı. 3 yılda 8 akrabası gönüllü oldu ama hiçbiri uyum sağlayamadı. Esma'nın yaşamak için umudu 9'uncu adayda.

Konya'da yaşayan Esma Eskiler Şanverdi'ye (30) 'otoimmün hepatit' teşhisi 2005'te kondu. Genç kadına ilk karaciğer nakli 2010’da ablası Şeyma Karaman'dan yapıldı. Her şey yolunda gitti, Esma sağlığına kavuştu. Evlendi, çocuk sahibi oldu. Ancak üç yıl önce hastalığı nüksetti. Bu kez daha kalıcı olsun diye kadavradan nakil yapılmasına karar verildi. Organ nakli bekleme sırasına girdi ama organ bağışı oranı az olduğundan üç yıl boyunca karaciğer bulunamadı.

Haberin Devamı

DURUMU KÖTÜLEŞEBİLİR

Halen İzmir'deki Acıbadem Kent Hastanesi'nde tedavi gören Esma'nın durumu artık kritik bir hale gelmeye başladı. Bunun üzerine tekrar canlı vericiden nakil gündeme geldi. Esma için 8 akrabası gönüllü oldu. Ama hiçbirinin dokuları uyum sağlamadı. Esma şimdi umudunu 9'uncu vericiye bağlamış durumda. Doktorlarına göre; birkaç ay içinde nakil olmazsa durumu kötüleşip yoğun bakıma girebilir. Esma herkesi organ bağışlamaya çağırıyor.