Gündem ABGS'den gençlere burs fırsatı

ABGS'den gençlere burs fırsatı

Paylaş
ABGS'den gençlere burs fırsatı

ABGS'den gençlere burs fırsatı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) "AB’yi anlatmak ve AB’ye de Türkiye’yi anlatmak" için geliştirdiği AB İletişim Stratejisi çerçevesinde gençlere yönelik üç proje üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

ABGS’den yapılan açıklamada gençlere yönelik bu üç faaliyetin tanıtımı yapılarak, gençlerin katılımı için çağrıda bulunuldu.

-AVRUPA KOLEJİ İÇİN 14 BURS

ABGS, özel sektörün desteğiyle "Avrupa Birliği alanında çalışacak Türk avrokratlar yetiştirme gayesiyle" iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen başarılı öğrencilere Avrupa Koleji’nde yüksek lisans programı için 14 burs veriyor.

Bursların, Avrupa Disiplinlerarası Çalışmaları, AB Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Çalışmaları, Avrupa Politik ve İdari Çalışmaları, Avrupa Ekonomik Çalışmaları ve Avrupa Hukuku alanlarında çalışmak isteyen Türk öğrencilere açık olduğu belirtiliyor.

Burs almak isteyen öğrencilerin, 28 Şubat 2011’den önce başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru ile ilgili detaylı bilgi vkocagul@abgs.gov.tr adresinden veya 0312 218 16 47 nolu telefondan edinilebilecek.

Haberin Devamı

-GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI

"AB Yolunda Genç İletişimciler" yarışması "Neden Avrupa Birliği Üyesi Türkiye?" sorusuna gençliğin yanıtını bulmak için düzenlendi.
İstanbul il sınırları içerisindeki üniversite ve meslek yüksek okullarında iletişim öğrenimi gören öğrencilerin katılımına açık olan yarışmaya, kısa filmden reklam filmine, radyo spotundan bill-board tasarımına kadar çeşitli çalışmalarla katılmak mümkün.

Birinci olanlar, Brüksel’i ziyaret ederek AB Kurumlarını görme ve AB Dönem Başkanlığını yürüten Macaristan’ın başkenti Budapeşte’yi ziyaret etme ve temaslarda bulunma fırsatına kavuşacak. Detaylarına www.abgs.gov.tr adresinden ulaşılabilen yarışma için son başvuru tarihi 28 Şubat 2011.

-AB İLETİŞİM GÖNÜLLÜLERİ

"AB İletişim Gönüllüleri Programı"na katılmak için, Avrupa Birliği konularını içeren bir alanda yüksek lisans yapmış olmak ve Türkiye’nin AB üyelik sürecine katkıda bulunmak amacıyla gönüllü olmayı kabul etmek gerekiyor.

Bu iki koşula sahip olan gençler başvurularını, 2 Mart 2011 tarihine kadar Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığına e-mail (abis@abgs.gov.tr) veya faks (0 312 218 13 75) aracılığıyla ulaştırılabilecekler.