Gündem Acemi kasaplar hastanelik oldu

Acemi kasaplar hastanelik oldu

Paylaş
Acemi kasaplar hastanelik oldu

Her Kurban Bayramı'nın ilk saatlerinden itibaren duymaya başladığımız 'acemi kasap' haberleri bu bayramda da yurdun dört bir yanından yağmaya başladı. Tokat'ta hastaneye ilk gelen vatandaşlardan biri, gazetecilere "İlk gazi biz miyiz yoksa?" diye sordu

ADANA'DA 70 KİŞİ HASTANELİK OLDU


Adana’da kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar kendilerini yaralayınca hastanelik oldu. Bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kentteki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu. Yaralananların büyük çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edildi.



Kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 70 kişinin tedavi için kent merkezindeki hastanelere geldiği öğrenildi. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu olan Ahmet Kesin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin kurbanını keserken kullandığı bıçağın kayması sonucu elinden yaralandığını söyledi. Parmağına 3 dikiş atıldığını belirten Kesin, "3 adam bir koyunu kesemedik." dedi. Bir başka yaralı Mehmet Oduncu ise koyunu tutarken elini kestiğini kaydederek, "Babam deriyi yüzerken ben elimi vurdum. Babam kesmedi ben kestim aslında. Az daha parmakları koparıyorduk." diye konuştu.

TOKAT'TA 43 YARALI


Tokat’ta kurban keserken elinden, ayağından yaralanan kasaplar hastanelerin acil servislerine akın etti. Tokat’ta bayram namazını kılan vatandaşlar, kurbanlıklarını kesmek için belediyelerin belirlediği kesim alanlarına gitti. Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayram da kendilerini yaralayan acemi kasaplar Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu. İl genelinde yaklaşık 43 kişinin hastaneye gittiği öğrenildi.

TOKAT'IN İLK 'GAZİ'Sİ:




Hastaneye ilk gelen bir vatandaş gazetecilere "İlk gazi biz miyiz yoksa?" diye sordu. Muhabir ise 'Aynen aynen' diyerek bunu doğruladı.

DÜZCE'DE 30'A YAKIN KİŞİ HASTANELİK OLDU

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de Kurban Bayramı’nın ilk günü kurban kesmek isterken kendini yaralayanlar hastanelere akın etti. Düzce’de Kurban Bayramı’nın ilk günü bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Kurbanların kesimi sırasında kendini yaralayanlar da hastanelere akın etti. Kurbanı kesmeye ya da derisini yüzmeye çalışırken yaralanan acemi kasaplar, özel araçlarla hastanelere getirilirken, yarası derin olanlar ambulanslarla getirildi.



Kurban kesimi sırasında yaralanan bir kişi, "Kurban keserken bacağıma hayvanın boynuzu girdi" dedi. Kurban keserken elini kesen bir vatandaş ise "Kurbanı keserken ters döndü bıçağı elime kaçırdım. 8 dikiş attılar ama korkacak bir şey yok" diye konuştu. Hastaneye gelenlerin çoğunun ya bacağından ya da elinden yaralı olduğu görüldü. Sabah erken saatler olmasına rağmen Düzce il genelinde hastanelere 30’a yakın kişi kesik yaralanması ile geldi.

'HABER YAPMAYIN ACEMİ KASAP DEĞİLİM'


Kayseri’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurbanlıklarını keserken yaralanan kasaplar hastanelere akın etti. Ambulans ile hastaneye getirilen bir kasap ise gazetecilere, "Haber yapmayın, acemi kasap değilim" dedi.
Kayseri’de bayram namazının kılınmasıyla birlikte vatandaşlar kurbanlarını kesmek için belediyelerin hazırladığı kesim yerlerine gitti. Kurbanların kesilmeye başlamasıyla beraber kendilerini yaralayan kasaplar ise, Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine akın etti.



Kurban kestiği sırada kendini yaralayan bir kasap ise gazetecilere, "Haber yapmayın, acemi kasap değilim" dedi. Tosun kovalarken kolunu kıran bir başka vatandaş da, yakınları tarafından hastaneye getirildi.


1 SAAT İÇİNDE 45 ACEMİ KASAP HASTANELERE GİTTİ


Bursa´da hastaneler, bayramın ilk günü acemi kasapların akınına uğradı. Kurban keserken elini ya da bacağını kesen ya da hayvanların tekme ve boynuzlarıyla yaralananlar hastanelere koştu. Durumu ağır olanlar ambulanslarla, hafif yaralılar ise kendi özel araçlarıyla hastanelere geldi. Merkez Yıldırım ilçesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir saat içerisinde 45 acemi kasap tedavi olmak için geldi.



Büyükbaş kurbanlığı keserken bacağından yaralanan Orhan Saylı, "Danayı yatrdık, kafasını kaldırırken boynuzu bacağıma girdi. Dikiş atıldı, bunada şükür" diye konuştu.

'ACEMİ ELEMAN KURBANI OLDUM'

Kurban Bayramı’nın başlamasıyla kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlardan bazıları, hayvanların darbesi ve kesici aletlerle yaralandı. İzmit ilçesinde, bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalışırken darbe alan 15 kişi, Kocaeli Devlet Hastanesinde tedavi edildi. Özel araçları veya ambulanslarla hastanelere ulaşan "acemi kasaplar"
yoğunluğa neden olurken, yaralıların bazıları ayakta tedavi oldu.



Yaralananlardan Selim Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suadiye’de 30 yıldır kasaplık yaptığını ifade ederek, bu sürede parmağını dahi kesmediğini söyledi.
Kurbanlık keserken elemanın arka cebine koyduğu bıçağın baldırını kestiğini dile getiren Sezgin, baldırına yaklaşık 20 dikiş atıldığını belirtti. Sezgin, "Acemi eleman kurbanı oldum." diyerek, vatandaşları arka ceplerine bıçak koymamaları konusunda uyardı.

PARMAĞI KOPAN VATANDAŞ KOCAELİ'NE SEVK EDİLDİ


Sakarya’da da kurbanlıklarını kendi imkanlarıyla kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar hastanelik oldu. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine gelen yaralı vatandaşlar, buradaki tedavilerinin ardından hastaneden ayrıldı.



Ayrıca, hastaneye başvuran bir vatandaşın parmağının koptuğu ve Kocaeli’deki hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Yürümekte güçlük çeken bazı yaralı vatandaşların, hastane personeli tarafından getirilen tekerlekli sandalye yardımıyla servise alındığı görüldü.

ZONGULDAK'TA DERELER KANA BULANDI

Zonguldak’ta da kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan 27 "acemi kasap", hastanelere başvurdu. Zonguldak merkez ile Alaplı, Kozlu, Kilimli, Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde kurban kesim işleminin başlamasının ardından çeşitli hastanelerin acil servisleri, dikkatsizlik sonucu kendisini yaralayan "acemi kasaplar" ile doldu.



Merkez ve ilçelerde 27 kişinin hastanelere müracaat ettiği kentte, devirdiği kurbanlığını kesmeye çalışan bazı vatandaşlar ise kurbanlığın tepmesi sonucu yaralandı. Yaralılar kendi imkanlarının yanı sıra olay yerine gelen 112 Acil
Sağlık ekiplerince Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi edildi. Zonguldak'ta kurban kesimlerinden geriye bir de dereye akan kurban kanları oldu.


DENİZLİ'DE 117 ACEMİ KASAP HASTANEYE KOŞTU


Denizli'de kurbanlarını keserken vücutlarının çeşitli yerlerini kesen acemi kasaplar acil servisleri doldurdu. Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurbanlarını kendileri kesmek isteyen acemi kasaplar, başta el, kol ve bacakları olmak üzere vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanıp, soluğu hastanelerin acil servislerinde aldı.



Öğlen saatlerine kadar Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne toplam 117 acemi kasap başvurdu. Acemi kasaplar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.


KESİCİ ALET YARALANMALARI AKŞAMA KADAR DEVAM EDEBİLİR


Bolu’da da kesim esnasında çeşitli yerlerinden kesici aletlerle yaralanan 17 vatandaş, ambulans ve özel araçlarla Bolu İzzet Baysal Hastanesi Köroğlu Ünitesi ve kentteki diğer hastanelerin acil servislerine baş vurdu.Yaralan 17 kişi, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Hastane yetkilileri, Kurban Bayramı dolayısıyla kesici alet yaralanmalarının akşam saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini söyledi.

ŞANLIURFA'DA DA MANZARA AYNI

Yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da Kurban Bayramı’nın birinci gününde bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmek isteyen vatandaşlar, kendilerini çeşitli yerlerinden yaraladı. Kurban kesimi sırasında yaralanan onlarca kişi kentin farklı hastanelerine kendi imkanlarıyla gelerek tedavi oldu.



Tedaviye gelen vatandaşların ellerinden, kollarından, bacaklarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden satır ve bıçaklarla yaralandığı görüldü.
Kendini kesen acemi kasaplar, tebessüm ederek ilk kez kendilerini yaraladıklarını belirtti.