Gündem Açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs izni uzatıldı

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs izni uzatıldı

Paylaş
Açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs izni uzatıldı

TBMM Genel Kurulu’nda, 31 Mayıs’ta sona erecek açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izinlerinin, 31 Temmuz 2023'e kadar uzatılmasıyla ilgili düzenleme Genel Kurul’da görüşmeleri süren yasa teklifine eklendi. Covid-19 izniyle ilgili eklenen madde 5 siyasi parti; AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin ortak önergesiyle verildi.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da, Bankacılık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 2'nci bölümü üzerindeki görüşmeleri sırasında, teklife yeni bir madde eklendi. Eklenen maddeyle; 31 Mayıs'ta sona erecek olan açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izinlerinin, 31 Temmuz 2023'e kadar uzatılması öngörülüyor. Eklenen madde, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin ortak imzası ile verildi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu, teklifin ikinci bölümü üzerindeki görüşmeleri tamamlandı. Teklifin görüşmelerine yarın ikinci bölümün maddeleri üzerinden devam edilecek.

AK PARTİ'Lİ ELİTAŞ: SÜRE UZATIMINI KANUN TEKLİFİNE EKLEYECEĞİZ

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Covid- 19 salgını nedeniyle açık cezaevinde bulunan mahkumlarla ilgili süre uzatımının, Bankacılık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ekleneceğini açıkladı. Elitaş, muhalefet partileri ile de anlaştıklarını belirterek, "Bu kanun teklifinin içerisinde, grup başkan vekillerimizle yaptığımız görüşme çerçevesinde 2020 yılından bu tarafa Covid- 19 münasebetiyle izinli olarak serbest bırakılan hükümlülerle ilgili bugüne kadar 103 bin kişi bundan faydalanmış. 31 Temmuz 2023 tarihine kadar, siyasi parti gruplarımızın da uygun gördüğü, Meclis Başkanlık Divanı'nın da olumlu görüşleri doğrultusunda görüşeceğimiz kanun teklifine bir madde ihdas etmeyi planlıyoruz. Bunun da 31 Mayıs'ta biteceğinden dolayı siyasi parti gruplarımızın da yaptığımız görüşmeler çerçevesinde olumlu görüş vereceklerine inanıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Haberin Devamı
Sağlık Bakanı Koca: Bugüne kadar bizde maymun çiçeği vakası olmadı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de bugüne kadar maymun çiçeği vakası görülmediğini ve hastalığın bir pandemiye sebep olacağını düşünmediğini söyledi.
Plastik atıklar çocuk parklarına dönüşüyor Gezegenimizin bize her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Geleceğimiz olan çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek ise hepimizin dileği. Aynı dileği paylaşan Omo da gerçek değişim için büyükler ve çocuklarla el ele vererek bir iyilik hareketi başlatıyor. Posta Gazetesi ve Posta.com.tr olarak bu iyilik dolu projeyi gönülden destekliyor, yazarlarımız Şirin Sever ve Sabanur Kıraç aracılığıyla bu heyecana ortak oluyoruz.