Gündem Ada vapuruna içki baskını

Ada vapuruna içki baskını

Paylaş
Ada vapuruna içki baskını

İstanbul'da Adalar seferini yapan vapura binen yolcuların yanlarında içki olduğu gerekçesiyle tek tek arandığı öne sürüldü

40 dakika beklediler

İstanbul’da iddiaya göre önceki akşam saat 18.30’da Kabataş Adalar seferini yapması gereken Şehit Karaoğlanoğlu adlı vapura binen yolcuların yanlarındaki poşetler, içinde içki olabileceği gerekçesiyle arandı.

Sonra da gemi kaptanı, ‘yolcuların içki içebileceğini tahmin ettiği’ gerekçesiyle vapuru kaldırmadı. 40 dakika bekleyen yolcular başka bir vapura aktarıldı.

‘Rutin bir uygulama’

Vapur yola çıktıktan sonra ilk durağı olan Kınalıada’ya uğradı. İddiaya göre burada da polis, vapuru bastı. Bu durum yolcuların tepkisini çekti.

Bu olay üzerine İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.) dün bir açıklama yaptı. Açıklamada “Yolcuların yanlarındaki poşetlerin aranması seyyar satıcıları engellemek amacıyla yapılan rutin bir uygulamadır” denildi.

‘Vapurda alem yaptılar’

İDO’nun açıklamasına göre önceki gün 5 kişilik bir grup vapurun ön kısmında çilingir sofrası kurdu. Bunun üzerine kaptan, bu kişilerin diğer yolcuları rahatsız edeceği gerekçesiyle vapuru kaldırmadı.

Fakat bu kişiler, yolcuların arasına karışarak diğer vapura bindi. Bunun üzerine Kınalıada’da polisler vapura binerek sorun çıkaran kişileri bulmaya çalıştı.