Gündem Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan DBP'li Saliha Aydeniz açıklaması!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan DBP'li Saliha Aydeniz açıklaması!

Paylaş
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan DBP'li Saliha Aydeniz açıklaması!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kadıköy'de polise yumruk atan DBP'li Saliha Aydeniz ile ilgili 'Fezleke önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı'na iletilmiş olacak.' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, DBP'li Saliha Aydeniz hakkındaki fezlekenin önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı'na iletilmiş olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Muhtemelen önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı’na fezleke iletişmiş olur. Ondan sonraki süreç Meclis’in takdirindedir. Bildiğiniz gibi Anayasa ve Adalet komisyonlarından oluşan karma komisyon öncelikle konuyu görüşmekte. Dokunulmazlığın kaldırılması yönünde bir rapor verdiği takdirde konu Genel Kurul’a gelmekte ve Genel Kurul’daki görüşmeler, oylamalar sonucunda eğer dokunulmazlığın kaldırılmasına karar verilirse, dokunulmazlığı kalkmaktadır.

Aydeniz ile ilgili şu anda TBMM’de bildiğim kadarıyla 80 fezleke var. Bu yeni gelen fezlekeyle beraber 81 fezleke olacaktır. Takdir Meclis’indir. Meclis dokunulmazlığını kaldırırsa yargı süreci kaldığı yerden devam edecektir.

Haberin Devamı
Bakan Bozdağ'dan genç hakim ve savcılara: Vicdanınız ve aklınız hür olsun Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sosyal medyayı kullanan hakim ve savcılarımız milletin gözündeki saygınlığa gerçekten zede veriyorlar. Ne kadar 'tarafsızım' dese bile bir şey yazıyorsunuz birileri rahatsız oluyor. Ben siyasetçi olmasam hiç sosyal medya kullanmam. 'Kullanmayın demiyorum' ama mutlaka dikkat edin" dedi.