Gündem Adnan Hoca'nın şifresi çözüldü

Adnan Hoca'nın şifresi çözüldü

Paylaş
Adnan Hoca'nın şifresi çözüldü

Adnan Oktar'ın dışarıdaki örgütüyle 'kitap' aracılığıyla haberleştiği ortaya çıktı. Oktar, avukatların kendisine verdiği kitaplardaki bazı kelimeleri işaretleyip daha sonra iade ediyordu. Bu kelimeler şifreli haberleşmeyi sağlıyordu. Ayrıca örgütün yazdıktan sonra silinen mesajları iletme özelliğine sahip bir haberleşme uygulaması kullandığı belirlendi.

Adnan Oktar, 'örgüt yöneticiliği', 'cinsel istismar', 'eziyet', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' gibi suçlardan toplam 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Oktar, geçtiğimiz günlerde aniden Erzurum Cezaevi'nden, Van Cezaevi'ne sevk edilmişti. Oktar'ın bu sevkine, cezaevinde kurduğu 'avukat görüşme düzeneği'nin ortaya çıkması sebep olmuştu. Oktar hapiste olsa da örgütün bazı üyelerinin dışarıda faaliyete devam ettiği belirlenerek yeni bir soruşturma açılmıştı.

Haberin Devamı

EV BİLE TUTMUŞLAR

Soruşturmanın detayları, Adnan Oktar'ın dışarıyla nasıl haberleştiğini ortaya çıkardı. Oktar'ın 16 Şubat 2023-22 Mart 2023 tarihleri arasında Erzurum Cezaevi'nde 21 kadın avukatla tam 252 görüşme yaptığı belirlendi. Örgüt üyeleri genç ve güzel stajyer avukatları iş ilanıyla ağlarına düşürüyor, sonra da Erzurum'a görüşmeye gönderiyordu. Hatta bu avukatların barınması için Erzurum'da ev tutulmuştu. İddiaya göre bu görüşmelerde cezaevindeki bir kameranın açısı değiştiriliyordu.

'WICKR' İLE MESAJ

Örgüt üyelerinin Adnan Oktar ile kitaplar sayesinde haberleştiği de tespit edildi. Kitaplardaki kelimeler, Adnan Oktar tarafından işaretleniyordu. Avukatlar da bu kitapları dışarıya taşıyarak şifreli haberleşmeyi sağlıyordu. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'ın haberine göre; örgüt, 'Wickr' adlı bir mesajlaşma uygulaması geliştirdi. Bu telefon uygulamasında konum ve IP numarası tespit edilemiyor. Ayrıca mesajlar okunduktan sonra kendiliğinden siliniyor.

Haberin Devamı