Gündem AFAD açıkladı: Deprem tatbikatı bugün mü? Deprem tatbikatı ne zaman, saat kaçta olacak? Afet tatbikatı nedir, nasıl olacak?

AFAD açıkladı: Deprem tatbikatı bugün mü? Deprem tatbikatı ne zaman, saat kaçta olacak? Afet tatbikatı nedir, nasıl olacak?

Paylaş
AFAD açıkladı: Deprem tatbikatı bugün mü? Deprem tatbikatı ne zaman, saat kaçta olacak? Afet tatbikatı nedir, nasıl olacak?

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı duyuruyla birlikte deprem tatbikatıyla ilgili bilgiler paylaşmıştı. Bunun üzerine afet tatbikatıyla ilgili detaylar merak ediliyor. AFAD bugün düzenlenecek tatbikat ile ilgili detayları açıkladı. Türkiye geneli deprem tatbikatı gündemde yer alan konulardan biri. Peki deprem tatbikatı ne zaman, saat kaçta olacak? 2022 Türkiye geneli afet tatbikatı nasıl olacak?

1999 yılında Düzce'de deprem meydana gelmişti. Bu depremin 23. yıldönümünde tüm Türkiye'yi kapsayan bir depram tatbikatı yapılacağı açıklandı. Peki deprem tatbikatı ne zaman, saat kaçta olacak? 2022 Türkiye geneli afet tatbikatı nasıl olacak?

Haberin Devamı

DEPREM TATBİKATI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OLACAK?

Deprem tatbikatı, Düzce depreminin 23. yıl dönümünde, depremin gerçekleştiği saatte yapılacağı bildirildi. Buna göre tatbikat 12 Kasım saat 18.57'de yapılacak.

2022 TÜRKİYE GENELİ DEPREM TATBİKATI NASIL OLACAK?

Bakan Soylu, "İlk kez Japonya'da yıllardır yapıldığı gibi bir ülke tatbikatı yapacağız. 12 Kasım saat 18.57'de bir tatbikatımız var. Radyolar TATBİKAT anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye'ye aynı anda mesaj gelmiş olacak" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN DEPREM TATBİKATI AÇIKLAMASI

AFAD koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı olarak tüm vatandaşlarımızın katılımıyla tatbikat gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Tatbikat; 12 Kasım 2022 Cumartesi Günü̈, Düzce Depreminin yıl dönümünde, depremin meydana geldiği saat olan 18:57’de ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketinin uygulanmasıyla yapılacak.