Gündem AFAD son dakika duyurdu: Kahramanmaraş'ta 4 dakika arayla iki deprem

AFAD son dakika duyurdu: Kahramanmaraş'ta 4 dakika arayla iki deprem

Paylaş
AFAD son dakika duyurdu: Kahramanmaraş'ta 4 dakika arayla iki deprem

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4 dakika arayla 5,3 ve 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremlerin derinliği 7 km olarak ölçüldü. Kahramanmaraş depremi hakkında Kandilli'den de açıklama gelirken "Olumsuz bir durum bulunmuyor" açıklaması yapıldı...

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 12.19'da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem oldu.Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Haberin Devamı
Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi, Adana ve Osmaniye'de de hissedildi.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş'taki depreme ilişkin Kandilli'den de bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün 5.2 olduğu bildirilirken, derinliği 5 kilometre olarak aktarıldı.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD Başkanı Yunus Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Kahramanmaraş ilimizin Göksun ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki artçı deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir."

4 DAKİKA SONRA YENİ DEPREM

Depremden 4 dakika sonra merkezüssü Göksun olan 4 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

 

"BU SÜREÇ BİRAZ SÜRECEK"

CNN Türk Deprem Danışmanı Şükrü Ersoy, "Bu süreç biraz sürecek, sabretmek gerekiyor. Zaman zaman da büyüyecek. Bunu artçı deprem olarak görmek lazım. Sığ depremlerin enerjisi yüzeyde daha çok hissediliyor. Yorgun ve hasarlı yapıları etkilemiş olabilir" dedi.

Haberin Devamı