Gündem Ahmet Yener kimdir? Yeni YSK Başkanı Ahmet Yener kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Yener’in kariyeri

Ahmet Yener kimdir? Yeni YSK Başkanı Ahmet Yener kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Yener’in kariyeri

Paylaş
Ahmet Yener kimdir? Yeni YSK Başkanı Ahmet Yener kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Yener’in kariyeri

Ahmet Yener üyeler arasında yapılan seçim ile Yeni YSK Başkanı oldu. Yüksek Seçim Kurulu Başkan Muharrem Akkaya’nın görev süresi 24 Ocak’ta sona ermişti. Yapılan seçimlerle yeni başkan belli oldu. Peki, Ahmet Yener kimdir? Yeni YSK Başkanı Ahmet Yener kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Yener’in kariyeri ve hakkında merak edilen detaylar…

Ahmet Yener yapılan seçim ile yeni Yüksek Seçim Kurulu Başkanı olurken, başkan vekili görevine ise Ekrem Özübek seçildi. Yaşanan gelişmelerin ardından ‘Ahmet Yener kimdir?’ ve ‘Yeni YSK Başkanı Ahmet Yener kaç yaşında ve nereli?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı.

Haberin Devamı

AHMET YENER KİMDİR?

Ahmet Yener, 13 Nisan 1966 tarihinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. Ankara İmam Hatip Lisesi’ni bitiren yener lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde aldı. 1989 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara’da kısa dönem olarak yaptı.

Ahmet Yener mesleğe Ankara hakim adayı olarak başladı. Sonrasında sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulundu. 22 Aralık 2011'de Yargıtay üyeliğine seçildi. “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Haberin Devamı