Gündem Aile boyu cinayet

Aile boyu cinayet

Paylaş
Aile boyu cinayet

Çanakkale Lapseki'de 10 yıl önce bulunan cesedin Zeynel Coşar’a ait olduğu belirlendi. Zeynel Coşar’ın eşi, çocukları, kardeşi ve yeğeninin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, Coşar’ı işyerinde öldürüp, cesedini halıya sararak uçurumdan attıkları ortaya çıktı.

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Balcılar Köyü Kuruçeşme mevkisinde, 16 Ağustos 2014’te erkek cesedi bulundu. O dönem yapılan çalışmalarda, cesedin kimliği ve olayın şüphelileri tespit edilemedi. Ceset, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildi. Olayın aydınlatılması için 4 ay önce özel bir ekip kuruldu. Cesedi bulunan kişi ile İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankası’ndaki yakınları için kayıp ilanı veren ailelerin DNA örnekleri eşleştirildi. Özel ekibin, 4 aylık çalışması sonucu cesedin, halıcı Zeynel Coşar’a (54) ait olduğu saptandı.

Haberin Devamı

ÖZEL EKİP KURULDU ‘ŞİDDET UYGULUYORDU’

Olayla ilgili Zeynel Coşar’ın eşi, çocukları, kardeşi ve yeğeninin de aralarında bulunduğu 9 kişi eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Coşar’ın kendisine ait halı dükkanında, 10 Ağustos 2014’te çıkan tartışmada öldürüldüğü, halıya sarılan cesedin de Balcılar Köyü Kuruçeşme mevkisinde uçurumdan atıldığı ortaya çıktı. Şüpheliler ifadelerinde; Coşar’ın alkol alıp, eşi ve çocuklarına şiddet uyguladığını ve ailenin kazancını eğlence mekanlarında harcadığını söyledi. Şüpheliler birbirlerini suçlarken, Coşar’ı kimin öldürdüğü henüz belirlenemedi. Cemhan ŞEN/DHA