Gündem Ailesini katletti!

Ailesini katletti!

Paylaş
Ailesini katletti!

Mustafa Balaban'ın dükkan açmasını istediği babasına kızıp ailesini öldürdüğü ortaya çıktı

Eskişehir'de üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Mustafa Balaban'ın sprey sıkarak bayılttığı 47 yaşındaki babası Ali İhsan Balaban'ı boğazına şırıngayla tuz ruhu enjekte edip öldürdüğü, 43 yaşındaki annesi Nuray Balaban ile 18 yaşındaki kız kardeşi Melike Balaban'ı elleriyle boğduğu ortaya çıktı. Mustafa Balaban daha sonra evi ateşe verdi.

Komşuları, baba Balaban'ın, ‘Bu evlat bizi bir gün kesecek, başımızı yiyecek’ dediğini aktardılar...

Alanönü Mahallesi Babür Sokak'taki Sema Apartmanı'nın 5'inci katında dün sabah saat 06.00 sıralarında meydana gelen olayda NATO Petrol Hattı Tesisleri'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ali İhsan Balaban'ın evinde yangın çıktı. Yoldan geçen bir taksi şoförünün görüp durumu itfaiye ve polise bildirdi. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangında evde bulunan Ali İhsan Balaban, eşi Nuray Balaban ve Eskişehir Yunus Emre Lisesi son sınıf öğrencisi kızları Melike Balaban'ın cesetleri ile karşılandı.

OTOPSİDE KARBONMONOKSİT GAZI ZEHİRLENMESİNE RASTLANILMADI

Ölenlerin cesetleri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopside baba Ali İhsan Balaban'ın boğazına tuz ruhu enjekte edilerek, anne Nuray Balaban ile kızı Melike'nin de boğularak öldürüldüğü belirlendi. Her 3 cesette karbonmonoksit gazı zehirlenmesine rastlanılmadı.

YÜZÜNDE VE ELLERİNDE ÇİZİKLER OLMASI ŞÜPHE ÇEKTİ

Polisler olay yerine dün sabah 10.30 sıralarında gelen Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kalıp Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Mustafa Balaban'ın ellerinde ve yüzünde çizikler olmasından şüphe ederek gözaltına aldı. Balaban polislere önce gece saat 01.15 sıralarında evden çıktığını, daha önce aralarında husumet bulunan bir bar sahibi tarafından zorla kırmızı bir otomobile bindirilerek götürüldüğü Çankaya Mahallesi'nde dövüldüğünü öne sürdü. Polisler Mustafa Balaban'ı dövdükleri öne sürülen kişileri gözaltına aldı. Yapılan araştırmada Balaban'ın yalan söylediği belirlendi.

BABASININ BOĞAZINA TUZ RUHU ENJEKTE ETTİ

Üniversite öğrencisi Mustafa Balaban sorgulamasında suçunu itiraf ederek babasını, annesini ve kız kardeşini kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Babası Ali İhsan Balaban'ın sürekli alkol aldığını söyleyen Mustafa Balaban gece saat 01.00 sıralarında eve alkollü gelen babası ile tartıştığını söyledi. Babasının annesini küfür ettiğini anlatan Mustafa Balaban şöyle konuştu:

"Annem ve kız kardeşim tartışmanın ardından odalarına gidip yattı. Babamla bir süre konuştuk. Ona emekli olmasını, alacağı ikramiye ile Ankara'da bir internet kafe ve bilgisayar dükkanı açmayı önerdim. Kabul etmedi ve bana küfürlü konuşup 'Senden adam olmaz' dedi. Ardından önce babamı bayıltıcı sprey ile bayılttım. Daha sonra annem ve kız kardeşimin yattığı odaya sprey sıktım. Babam ayılır gibi olunca onunla boğuştuk. İçerisine tuz ruhu koyduğum şırıngayı babamın boğazına sapladım. Bu sıra annem ve kız kardeşim gürültüler üzerine yarı baygın bir halde yanı doğru gelince onları da ellerimle boğarak öldürdüm. Olaya yangın süsü vermek için apartmanın alt katındaki odunluktan kömür ve eski lastik ayakkabıları aldım. Üzerimdeki giysilerin bir kısmını kömür ve lastikle birlikte sobada yaktım. Daha sonra evin odalarını ataşe verdim. Suç teşkil edecek şeyleri de bir poşete koydum. Daha sonra evden çıkıp bir arkadaşımın evine gittim. Babamı öldürdüğüm için pişman değilim. Annem ve kız kardeşim için ise üzgünüm."

Mustafa Balaban, sorgulamasının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

BABASI, 'BU EVLAT BİZİ KESECEK' DİYORMUŞ

Bu arada oğlu tarafından eşi ve kızıyla birlikte öldürülen Ali İhsan Balaban’ın yan apartmanın zemin katında pideci dükkanı bulunan komşuları İsmet Dikkaya, eşi Sema Dikkaya ve kızları Gözde Dikkaya, 3 cinayeti duyunca şoke olduklarını söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Sema Dikkaya, Ali İhsan Balaban ile oğlu Mustafa Balaban arasında sık sık tartışma olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Ali İhsan bize ‘Bu evlat bizi bir gün kesecek, başımızı yiyecek’ diyordu. Ali İhsan, sık sık oğlunu evden kovuyordu. Evinin kapı kilitlerini de değiştirmişti. Onu içeriye sokmuyordu. Öldürdüğü annesi evin önüne gelen oğluna eşinden gizli gizli yemek ve çay veriyordu. Ana yüreği dayanmıyordu. Mustafa'yı dışarıdan gören çok efendi olduğunu söylerdi. Ancak onun psikolojik tedavi gördüğünü duymuştuk. Olay sabahı da halasını arayıp babasıyla kavga ettiğini söylemiş. Cinayetleri nasıl işledi, kız kardeşi Melike’ye nasıl kıydı aklımız almıyor.”

DHA