Gündem AK Parti MYK seçim sonrası ilk kez toplandı

AK Parti MYK seçim sonrası ilk kez toplandı

Paylaş
AK Parti MYK seçim sonrası ilk kez toplandı

AK Parti'de seçim sonrası ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda seçim sonuçlarının değerlendirilmesi bekleniyor.

AK Parti MYK toplantısının ana gündemi yerel seçim sonuçları olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda sonuçlar değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Önceki seçimlerle il il, ilçe ilçe karşılaştırma yapılacak. Bu kapsamda toplantıda, Yerel Yönetimler, Seçim İşleri ve Teşkilat başkanlığının da sunum yapması bekleniyor. MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hem gündeme hem de toplantıya ilişkin açıklama yapacak.

MASADAKİ BAŞLIKLAR

AK Parti, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde 2019’da kazandığı aralarında 14’ü büyükşehir 39 il belediyesinin 4’ü büyükşehir 18’ini kaybetti. 2019 yerel seçimlerinde tüm Türkiye’de yüzde 44,33 oy alan partinin oy oranı önceki günkü seçimlerde yüzde 35,48’e geriledi. Seçim sonrası Erdoğan ilk olarak MYK’yı toplantıya çağırdı. Toplantıda seçim sonuçları il ve ilçeler özelinde tek tek masaya yatırılacak. Bu ön değerlendirmenin ardından AK Parti sonuçlara ilişkin sandık bazına kadar inerek detaylı bir analiz çalışması yürütecek.

Haberin Devamı