Gündem AK Parti'den dezenformasyon ile mücadele açıklaması! 'Muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiriyor'

AK Parti'den dezenformasyon ile mücadele açıklaması! 'Muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiriyor'

Paylaş
AK Parti'den dezenformasyon ile mücadele açıklaması! 'Muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiriyor'

CNN TÜRK’te gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dezenformasyonla mücadele ile ilgili muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiri yaptığını ifade etti. Ünal, 'Bir bilginin gerçeğe aykırı olup olmadığına en iyi yargı karar verir.' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal CNN TÜRK’te gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ünal dezenformasyonla mücadele ile ilgili olarak ifade özgürlüğüne önem verdiklerini belirterek, ''Bir bilginin gerçeğe aykırı olup olmadığına en iyi yargı karar verir.'' dedi. AK Parti'li Ünal ayrıca, ''Muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiri yapıyor.'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal CNN TÜRK’te şu açıklamalarda bulundu:

Son 3 yıldan beri pandemi ile dijital dönüşüm 10 yıl öne çekildi. Dünya Dezenformasyon kavramı ile karşılaştı. Dezenformasyon ile birlikte toplumda kaygı oluşturmayı bütün dünya gördü. Hatırlayın Avrupa’da insanların nasıl marketlere saldırdığını. Dezenformasyon kavaramı ile ilgili bir yıldır çalışma yürütüyoruz.

3 aşamada taraflar tüm taleplerini komisyonda dile getirebilir. Bu siyasetle ilgili bir konu değil.

'GERÇEĞİ KAYBEDERSEK HER ŞEYİ KAYBEDERİZ'

Dezenformasyon gerçekliğin kaybı ile ilgilidir, gerçeği kaybedersek her şeyi kaybederiz. Dezenformasyon bir şeyin doğru veya yanlış olduğunun anlaşılamama durumudur.

1. Aşamada sadece halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacı olacak. Bu amacın gerçeği aykırı olarak bilgiyi dezenformasyon olduğunu bağımsız ve tarafsız olarak hakim karar verir. Kamu düzenini, kamu barışını bozma amacı olduğu tespit edilmeli ayrıca.

Haberin Devamı

Herhangi bir şekilde risk söz konusu ise ifade özgürlüğüne temas ettiği için temyiz yolunu açtık. Birileri dezenformasyonun yayılmasını umut ediyor.

Bir bilginin gerçeğe aykırı olup olmadığına en iyi yargı karar verir. Muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiri yapıyor.