Gündem AK Parti'den itirazlarla ilgili açıklama!

AK Parti'den itirazlarla ilgili açıklama!

Paylaş
AK Parti'den itirazlarla ilgili açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

İşte Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

İnşallah milli irade sandığa yansıdı şimdi sandıktan çıkıp sayılması seçim kurulunda birleştirme tutanaklarına dönüştürülmesi ve ilan edilmesini bekliyoruz. Aslında oylar kullanıldı seçim güvenliği anlamında Türkiye’de sorun olmadığını söylüyoruz. Sistemin doğru çalıştığını partilerin sandık müşahitlerinin olduğunu da söylüyoruz, kanun bunu öngörüyor. İlçe seçim kurullarında partilerin üyeleri var. Birleştirme tutanaklarında üyeler, parti müşahitlerinin gözlemci olarak bulunmasının mümkün olduğunu biliyoruz.

AK Parti'den itirazlarla ilgili açıklama!

Panik havası içerisinde kurumları suçlamanın bir anlamı yok madem aylardır sandıkta önlem alıyorsunuz, madem sandıkta olup biteni herkesten önce bileceksiniz sizin öngörünüz olması gerekir. Bizim sandıktan aldığımız bilgiler var. Öngörümüz var. Hepsinden öte bizi bağlayacak olan, herkesi bağlayacak olan ıslak imzalı sandık sonuç tutanakları ve bu tutanaklarının ilçe seçim kuruluna yansıması ile birlikte gerçek fotoğrafın ortaya çıkmasıdır.

Haberin Devamı

İtiraz ediyor AK Parti ve sebebiyle de bizim önde olduğumuz sandıklar yansımıyor onun için AK Parti önde görünüyor hayır çok fazla itiraz yok. Salı günü saat 15.00’e kadar her parti olup bitenle ilgili itirazda bulunabilir.

Hem TBMM tablosunda hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık ara önde olduğumuzu söylemek mümkün.

Çok net ifade edeceğim durum Meclis tablosu bizim simülasyonlarımıza baktığımızda çok net bir Cumhur İttifakı üstünlüğünü görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık ara önde olduğumuz çok net bir husustur.