Gündem AK Parti'nin 'Büyük İstanbul Mitingi'ne rekor katılım: 1 milyon 700 bin kişi

AK Parti'nin 'Büyük İstanbul Mitingi'ne rekor katılım: 1 milyon 700 bin kişi

Paylaş
AK Parti'nin 'Büyük İstanbul Mitingi'ne rekor katılım: 1 milyon 700 bin kişi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleştiriyor. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"ne gelenler, alanı tıka basa doldurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılanların sayısının 1 milyon 700 bin olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" için Atatürk Havalimanı'na gelenler, alanı hıncahınç doldurdu. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen mitinge katılanların sayısını açıklayan Erdoğan, " 14 Mayıs'ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Dün Maltepe'delermiş. Şimdi resmi rakamı getirdiler bana resmi rakam 1 milyon 700 bin." dedi.

Haberin Devamı

MALTEPE ETKİNLİK ALANI'NIN 5 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Atatürk Havalimanı, Yenikapı Etkinlik Alanı'nın 2 katı, Maltepe Etkinlik Alanı'nın ise 5 katı büyüklüğünde. Hem Avrupa hem Türkiye tarihinde şimdiye kadar görülmemiş büyüklükte yapılan miting, 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında, darbeye karşı verilen demokrasi mücadelesinin sembol mekanlarından olması nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi.

12 BİN 600 PERSONEL GÖREV ALDI

Vatandaşların 15 ayrı noktadan giriş yaptığı miting alanında, 12 bin 600 personel görev yaparken, 15 ayrı noktada da otopark alanı yer aldı.

Teknik imkan ve özellikleriyle dünyadaki muadillerinden çok daha gelişmiş bir teknik altyapı ile hazırlanan miting alanı, 40 ayrı LED ekran üzerinden herkesin rahat bir şekilde izleyebileceği şekilde tasarlandı.

Haberin Devamı

DEV EKRANLAR KONULDU

Türkiye haritası sahne konseptiyle hazırlanan platformda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın fotoğrafının yanı sıra "Türkiye sana emanet" ve "Türkiye Yüzyılı için doğru zaman doğru adam" yazısı, yerli ve milli otomobil, gemi, tren, uçak ve hizmetlerinden bazılarının görselleri ile dev ekranlar yer aldı. Özellikleriyle dünyadaki muadillerinden çok daha gelişmiş teknik altyapı ile hazırlanan miting alanı, 40 ayrı LED ekran üzerinden herkesin rahat izleyebileceği şekilde tasarlandı. Teknik sistemin sorunsuz çalışması için 80 ayrı vinç, 140 mobil jeneratör ve 45 ses kulesi kullanıldı.

 

AK Parti Büyük İstanbul Miting alanı havadan böyle görüntülendi