Gündem AK Partisi sözcüsü Ünal'dan Bahçeli'ye referandum yanıtı!

AK Partisi sözcüsü Ünal'dan Bahçeli'ye referandum yanıtı!

Paylaş
AK Partisi sözcüsü Ünal'dan Bahçeli'ye referandum yanıtı!

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal Merkez Karar Yönetim Kurulu sonrası açıklama yaptı. Ünal'ın gündeminde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandumuna MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklama vardı.  Ünal, "Bahçeli'nin kaygıları ile bizim kaygılarımız aynıdır. Sayın Bahçeli'nin bizim açıklamalarımıza yönelik kaygılarını anlayışla karşılarız" dedi.

Ünal şunları söyledi:

Bugün de MKYK ile hem Kuzey Irak referandumunu hem Dış İlişkiler Başkanlığımız son Almanya seçimlerini, İçişleri Bakanlığımız iç güvenlik gelişmelerini de değerlendirmiş bizimle paylaşmıştır.

Bahçeli'nin kaygıları ile bizim kaygılarımız aynıdır. Sayın Bahçeli'nin bizim açıklamalarımıza yönelik kaygılarını anlayışla karşılarız ama burada aslolan sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve sözcülerinin açıklamalarıdır. Önümüzde Kuzey Irak referandumu sonrası bu referandum sonuçlarına ilişkin Türkiye'nin pozisyonuna dair açıklamaları olmuştur. Bu açıklamalar bizim önümüzdeki süreçte bir plan içerisinde değişen pozisyonlara göre alacağımız durumu ifade ediyor. Devlet yönetmek, çok hızlı bir şekilde pozisyon değiştirmek, doğru pozisyon alabilmekle ilgilidir. Bakanlarımızın da bu meyanda açıklamaları, Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ile tenakuz ifade etmiyor. Şu anda herhangi ambargo uyguluyor değiliz.

Devlet yönetimi doğru pozisyon almaktadır. Sayın Bahçeli'nin kaygılarını anlıyoruz. Ama şundan emin olunuz, 15 yıl bütün krizleri yöneten AK Parti hükümeti bütün bu süreci yönetecek kudrettedir. Herkes rahat olsun


Bahçeli'den flaş referandum açıklaması!

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


MHP lideri Devlet Bahçeli'den Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne ilişkin yazılı bir açıklama gelmişti. Bahçeli, "Devlet yönetiminden yapılan kafa karıştırıcı ve çelişkili açıklamalar Barzani'nin değirmenine adeta su taşımış, elini güçlendirmiş, manevra alanını genişletmiştir" ifadelerini kullanmıştı.


YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ


Sayın Naci Ağbal, konunun açıklanması için gerekli soruları 18:30'da cevaplayacak. Saat düzenlemesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı var buna ilişkin bizim pozisyonumuz da sizinle paylaşılacak.


YAZ SAATİ UYGULAMASI KARARI


Saat düzenlemesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı var buna ilişkin bizim pozisyonumuz da sizinle paylaşılacak.

1 Ekim itibarıyla Meclis gündemi nedir diye soracak olursanız bu Meclis AK Parti Grubu'nun sizlerle paylaşacağı bir konu.


ZEYBEKCİ'NİN OHAL VE AMBARGO AÇIKLAMALARI


Bugün sayın Zeybekci ile de görüştüm. Bugün yaptığı bir açıklama. Dolayısıyla sayın Bakanın bu konuda gazetelerle yaptığı, daha doğrusu bir gazete ile yaptığı görüşmede dile getirdiği bir konu. Daha sonra Anadolu Ajansı'na yaptığı görüşmede şahsi fikri olduğunu, ekonomik ambargoya ilişkin aslolanın sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıklamaları olduğunu kamuoyu ile paylaştı.


SEÇİM BARAJI DÜŞÜRÜLECEK Mİ?


Seçim kanunu bu çerçervede ele alınacak ve değerlendirilecektir. AK Parti 2012 yılında bu konuda öneride bulundu. Uyum yasaları çerçevesinde bu konular tekrar konuşulabilir.