Gündem Akılalmaz dolandırıcılık yöntemleri!

Akılalmaz dolandırıcılık yöntemleri!

Paylaş
Akılalmaz dolandırıcılık yöntemleri!

Muğla Menteşe’de yaşayan Uğur Kayalı (38), müşterisi olmadığı özel bir bankada adına hesap açılarak rızası dışında 350 bin TL ihtiyaç kredisi kullanıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bir diğer dolandırıcılık vakası da Şırnak’ta yaşandı.

KİMLİK BİLGİLERİ İLE KREDİ ÇEKTİLER

Haberin Devamı

Muğla Menteşe’de yaşayan Uğur Kayalı (38), müşterisi olmadığı özel bir bankada adına hesap açılarak rızası dışında 350 bin TL ihtiyaç kredisi kullanıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kendisi gibi çalınan kimlik bilgileriyle adına kredi açılan çok sayıda mağdur olduğunu söyleyen Kayalı, “Banka konuyla ilgili sorumluluğunun olmadığını belirtiyor. Müşterisi bile olmadığım bankadan adıma hesap açılıp, kredi kullanılmış. Hesaplara bloke koydurmama rağmen para üçüncü kişilere, oradan da kripto hesaplara aktarılmış. 150 mağdurdan oluşan bir grubumuz var. Gruba dahil olduğumda 50 kişiydik. Bu şekilde mağdur edilen çok daha fazla kişinin olduğunu düşünüyorum” dedi.

SAHTEKARLIĞI TAKSİCİ BOZDU

Haberin Devamı

Şırnak’ta telefonda kendisini ’hakim’ olarak tanıtan şüpheli, kuyumcu S.İ.’ye 180 bin TL’lik altını olduğunu belirterek “Siz eleman gönderip altınları teslim alın, parayı da vereceğim IBAN’a atın” dedi. Şüpheli, daha sonra Adana’da taksicilik yapan Murat Polat’ı (45) aradı. Bu sefer de kendisini ‘eczacı’ olarak tanıtan şüpheli, Polat’a Mersin Şehir Hastanesi’nden ilaç alınıp Adana’ya getirilmesi gerektiğini söyledi. Taksi ücretini ödemek için de şoförden IBAN’ını istedi. Şüpheli, bu IBAN’ı da kuyumcuya gönderdi. 180 bin TL’yi hesaba gönderen kuyumcu, altını almaya gittiğinde dolandırıldığını anladı. ‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yapan şüphelinin oyununu ise taksici bozdu. Kendisine yüklü miktarda para yatınca Adana Emniyeti’nin uyarıları aklına gelen Polat, çektiği parayı polise teslim etti. Polis de parayı kuyumcunun hesabına yatırdı. Şırnak polisi, şüphelileri arıyor.