Gündem Akvaryum Koyu'nda villalar yükseliyor

Akvaryum Koyu'nda villalar yükseliyor

Paylaş
Akvaryum Koyu'nda villalar yükseliyor

Turizm cenneti Bozcaada’daki Akvaryum Koyu’nun sırtlarında 19 villa yükseliyor. 2014’te imar planı yayınlanmıştı. Halkın tepkisi üzerine 2015’te plan değiştirilmiş, Bozcaada’da barınma amaçlı bağ evi yapılması bile yasaklanmıştı. Bağ evi yapılamıyorken villaların yükselmesi tepki çekti. Villaların 2014’ten önce alınan izinlerle yapıldığı öne sürüldü.

Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada, yıllardır doğal güzellikleri ve bakir koylarıyla tatilcilerin gözdesi olmayı başarırken, son zamanlarda yapılaşma baskısıyla karşı karşıya kaldı. Özellikle adanın güney sahillerindeki betonlaşma, doğal güzelliği tehdit etmeye başladı. Son olarak Akvaryum Koyu’nun sırtlarında yükselen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. Doğal güzellikleriyle ve Türkiye’de köyü bulunmayan tek ilçe olma unvanıyla turizmde adını dünyaya duyuran Bozcaada, son yıllarda tartışmalı imar planları ve koylarının kiralanarak işletmeye açılma teşebbüsleri ile karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

2015’TE BAĞ EVİ YAPILMASI YASAKLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 Ağustos 2014 tarihinde Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırladı. Plana göre Bozcaada ve Gökçeada’nın yüzde 90’ının imara açılacağı iddia edildi. Ancak adalarda yaşayan vatandaşlar ve çevreciler, protesto yürüyüşleri ve imza kampanyalarıyla imar planına tepki gösterince, Bakanlık 2015´te planı revize etti. Bozcaada’da barınma amaçlı da olsa bağ evi yapılmasına yasak getirildi.

KOYLARIN İŞLETMEYE AÇILMASI İHALESİ GERİ ÇEKİLDİ

2016 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca adadaki bakir bazı koylar, ’şezlong, şe dedi