Gündem ALES sınavı ne zaman? Sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

ALES sınavı ne zaman? Sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

Paylaş
ALES sınavı ne zaman? Sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) için başvurular 5-13 Mart tarihleri arasında yapılmıştı. Adaylar sınav tarihini heyecanla beklerken sınav giriş belgesinin ne zaman yayınlanacağı şimdiden merak ediliyor.

ALES/1 5 Mayıs 2019 Pazar günü gerçekleşecek. Adaylar büyük bir özveri ile sınava hazırlanıyor. Sınava bir aydan kısa bir süre kala her bir adayın aklında sınav giriş belgesi bulunuyor. Daha önce hiç bu sınava katılmayanlar sıklıkla "Sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanır?" sorusunu soruyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANIR?

ALES sınav giriş belgeleri için ÖSYM'den yapılan net bir açıklama yok. Fakat bu önemli belge sınavdan 10 gün önce açıklanıyor. Bu durumda ALES sınav giriş belgelerinin 26 Nisan'da adayların erişimine açılması bekleniyor.

ALES KAÇ SORUDAN OLUŞUYOR?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanıyor. Sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; sözel testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşuyor.