Gündem ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Hangi gün açıklanacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Hangi gün açıklanacak?

Paylaş
ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Hangi gün açıklanacak?

Eylül ayının son gününde gerçekleşen ALES'in üzerinden tam 16 gün geçti. Sonuçlar için zaman daralırken adaylar, 2 hafta geçmesi sebebiyle "ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu sıklaştırmış durumda... İşte detaylar...

ALES Sonbahar dönemi sınavı 30 Eylül'de gerçekleşti. Sınavın ardından 2 gün geçtikten sonra ise soru ve cevaplar yayınlandı. Adaylar, soru ve cevaplarla birlikte sonuçları az çok kestirse de artık sonuçların ilan edilmesini bekliyorlar. ALES'in üzerinden 16 gün geçmesi nedeniyle de "ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabı araştırılıyor.

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI NE ZAMAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sonuçlarının açıklanam tarihi belli oldu. Sonuçlar, 25 Ekim Perşembe günü açıklanacak. Fakat saat kaçta açıklanacağı konusu ise hebüz belirsiz. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren adaylar sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik No ve şifreleriyle sorgulama yapabilecek.

ALES PUAN HESAPLAMA

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI NE KADAR GEÇERLİ OLACAK?

30 Eylül ALES sınavının ardından, sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.