Gündem AK Parti kazanacakları yeni illeri açıkladı! 'Fazla sayıda sürprizler olacak'

AK Parti kazanacakları yeni illeri açıkladı! 'Fazla sayıda sürprizler olacak'

Paylaş
AK Parti kazanacakları yeni illeri açıkladı! 'Fazla sayıda sürprizler olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, katıldığı televizyon programında yerel seçimlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AK Parti'li Yavuz, tv100 ekranlarında katıldığı bir canlı yayında partisinin yarın yapılacak seçimlerde 'Sürprizler de olacak' diyerek partisinin kazanacağı yeni illeri açıkladı.

Haberin Devamı

İLERLEYEN DÖNEMDE ELEKTRONİK SEÇİM OLUR MU?

Yavuz'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Kendimizi geliştirme adına ve en doğrusunu yakalama adına ve emek zayi olmasın diye var gücümüzle bugüne kadar çalıştık. Mesela 28 Mayıs’ta 2. tur seçimini yaptık, tam 30 Mayıs’ta bütün yardımcılarımla ve bütün teknik heyetle uzun toplantılar yaparak bugün geldiğimiz sistemin bugünkü halini o gün çalıştık ve ondan sonra hep üzerine yine koyduk. Dijital dünya başka bir dünya, yapay zekâ gerçekten yapamayacağınız bir şey yok, biz temayül yoklamalarını elektronik yaptık mesela dün bana gazeteciler geldi ‘Acaba elektronik olamaz mı oylar?’ dedi, olabilir ama şaibe olur diye biz hibrit bir sistem öneriyoruz gelecekte dedik.

Haberin Devamı

"CHP İLE BİRLİKTE OLAN HERKES 2028’DE KAYBEDECEK"

CHP ile birlikte olan direk ve en direk birlikte olan, açık veya kapalı hareket eden herkes 2028’in kaybedeni olacak bunlar benim öngörülerim.

CHP ile birlikte hareket edenler önümüzdeki seçimlerde de kaybeden olacak dedim ve DEM’in de tamamen irtifa kaybetmesinin hızlanacağına ilişkin öngörüde bulundum. CHP’nin uzun zamandır siyaset yapma biçimi oldukça sorunlu. Biz zaten DEM’i tanıyoruz, biz HDP-DEM’in PKK ile arasına bir türlü mesafe koymadığını biliyoruz. Yani DEM Türkiye’nin ali menfaatlerini gerektiren noktalarda bizimle birlikte hareket etmediğini görüyoruz ama son yıllara CHP’ninde tamamen DEM’leşmeye başladığı için TBMM’de alınan birtakım kararlarda yine DEM’in ekmeğine yağ süren bir anlamda teröre güç ya da cesaret veren yaklaşımlar sergilediğini gördük.

"EDİRNE, ANTALYA, ARTVİN, HATAY, İZMİR..."

'Bugünü kurtaralım da ne olursa olsun' deme lüksüne sahip değiliz ama son derece temkinli, attığımız adımların nereye gittiğini hesaba katmak suretiyle yol alıyoruz ve bu aldığımız yolun da doğru yol olduğunu milletimiz görüyor. Bundan öncekine oranla daha fazla sayıda belediye gerçek belediyeciliğe kavuşacak, sürprizler de olacak. Yeni hiç beklemediğiniz, mesela örnek vereyim... İstanbul, Ankara yeniden AK Parti belediyeciliğinin olduğu yerlere dönüşecek ama Edirne, Antalya, Artvin, Hatay, İzmir gibi yeni iller de olacak mesela bu akşam anketçi bir arkadaşımızla görüştüm İzmir’i bekliyoruz.

Haberin Devamı

AK Parti kazanacakları yeni illeri açıkladı Fazla sayıda sürprizler olacak