Gündem Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumuyla ilgili açıklamalar

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumuyla ilgili açıklamalar

Paylaş
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumuyla ilgili açıklamalar

Yunanistan’da tatil yapan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, önceki gün denizde kaza geçirdi. İşte kazada Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumu.

Yunanistan’da tatilde olan Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza geçirdi.

Haberin Devamı

Yemek için yatlarından ayrılan çift, zodyak ile kayalıklara çarptı. Kazada Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı ağır yaralandı.

Ali Sabancı, Leros'ta bulunan hastanede, İstanbul'dan getirilen özel ekip tarafından yapılan ameliyat sonrası entübe edildi. İç organlarında hasar olan Sabancı çifti, Bodrum’a getirildi. İlk müdahalenin ardından çift, deniz ambulansı ile Turgutreis Marina’ya nakledildi. Sağlık ekiplerince karşılanan Ali Sabancı, dün sabah erken saatlerde, Bodrum Turgutreis Limanı'ndan ambulans uçakla İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilen Vuslat Doğan Sabancı ise dün saat 15.40 sıralarında ambulans uçakla İstanbul’a aynı hastaneye getirildi.

Haberin Devamı

Çift Bodrum'a getirilirken Ali Sabancı'nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı da limanda çifti bekledi. Hayırlı Zerrin Sabancı’nın oldukça üzgün olduğu görüldü.

 'TÜM OPERASYONLARI BAŞARIYLA SONUÇLANDI'

Esas Holding'ten yapılan açıklamada, "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın tüm operasyonları başarıyla sonuçlanmış olup, sağlık durumları daha da iyiye gitmektedir ve titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunar, geçmiş olsun dilekleri için teşekkürlerimizi iletiriz" ifadeleri yer aldı.

GÜLER SABANCI'DAN YANIT

Yunanistan'da denizde kaza geçiren Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı çiftinin tedavileri İstanbul'da özel bir hastanede sürüyor. Çifti hastanede ziyaret eden Güler Sabancı gazetecilerin yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili sorusuna "Çok şükür" dedi.

VALİ GÜL: GÖRDÜĞÜMÜZ KADARIYLA DURUMLARI İYİ

Yunanistan'ın Leros Adasında perşembe akşam saatlerinde denizde zodyak botla kaza yapan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı'nın İstanbul'daki özel bir hastanede tedavileri sürüyor. Akşam saatlerinde İstanbul Valisi Davut Gül hastaneye gelerek Sabancı çiftini ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Geçmiş olsun için uğradık. Sağlık durumlarıyla ilgili aile mutlaka açıklama yapıyordur. Bildiğimiz, gördüğümüz kadarıyla iyi. Bizim açıklama yapmamız uygun olmaz. Biz insani olarak uğradık. Geçmiş olsun" dedi.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yunanistan’da kaza geçiren Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın sağlık durumlarını açıkladı. Koca, Ali Sabancı’nın ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildiğini; Vuslat Doğan Sabancı’nın genel durumunun iyi olduğunu söyledi.

KILIÇ, SABANCI ÇİFTİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, hastaneye gelerek Sabancı çiftini ziyaret etti. Kılıç ziyaretinin ardından hastaneden ayrıldı.

AKŞAM YEMEĞİNE GİDERKEN KAYALIĞA ÇARPTI

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, kendilerine ait yatla Ege sahillerinde tatil yapıyordu. Çift, Leros Adası’na akşam yemeği yemeye giderken kaza geçirdi.

SABANCI ÇİFTİNİ ÇOCUKLARI VE KAPTAN KURTARDI

Oksijen sitesinin aile yakınları ve kazadan sonra ilk müdahaleyi yapan görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre de kaza şöyle meydana geldi: Sabancı çifti, oğulları Emre ve Kaan ile birlikte sürat botuyla Lipsi Adası’na doğru yol alıyorlardı. Bir restoranda rezervasyonları vardı.

Haberin Devamı

BOTU ALİ SABANCI KULLANIYORDU

Yanlarında kaptanları da bulunuyordu ama botu Ali Sabancı kullanıyordu. Çocuklar ve kaptan botun arkasında oturuyordu. Kayalıkları ilk fark eden kaptan oldu. Önce çocukları denize attı sonra kendi atladı. Saniyeler sonra bot kayalıklara çarpıp ters döndü.

Vuslat Doğan ve Ali Sabancı botun altında, suyun içinde kalmışlardı. Çocuklar annelerini, kaptan ise Ali Sabancı’yı su üstüne çıkarttı. Kaptan yaralı olan Vuslat Doğan ve Ali Sabancı’nın kendilerinde olmadığını gördü. Hemen nabızlarını kontrol etti, hayatta olduklarını anladı.

Aralarında ABC Holding’in sahibi Adanalı işinsanı Mehmet Başer’in de teknesi olmak üzere 4 veya 5 teknenin botları kazazedelere yardımcı olmak için olay yerine geldi. Yunanistan Sahil Güvenlik güçlerinden yardım istendi. Çift denizden çıkartılarak, hızlı bir tekneyle Leros Adası’na götürüldü.

Haberin Devamı

AMELİYATTA DALAĞI ALINDI

Leros’ta Ali Sabancı’ya altı saat süren bir operasyon yapıldı, hasar gören dalağı alındı. Çarpmanın etkisiyle açılan bazı damarlarına müdahale edildi. Vuslat Doğan Sabancı’ya da gerekli acil müdahale yapıldı. Ali Sabancı Nişantaşı Amerikan Hastanesi’ne getirildiğinde aort damarında yırtılma olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alındı. Müdahale yapılarak hayati tehlikenin önüne geçildi. Ali Sabancı, aort damarına stent takılmasının ardından “çoklu/multi travma” için ameliyata alındı.

OPERASYONLAR SÜRECEK

T24’e bilgi veren kaynaklar ise hem Ali Sabancı’da hem de Vuslat Doğan Sabancı’da “kafa / beyin travması” gözlenmediğini, ancak her ikisi için de operasyonların süreceğini söylediler. Yüzünde çarpmanın izleri olan Vuslat Doğan Sabancı’nın plastik cerrahlar tarafından ameliyata alınacağı belirtildi.

Öte yandan Yunan Sahil Güvenlik yetkililerinin yaptığı açıklamada ise botta 4 Türk, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı bulunduğu, iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralandığı bilgisi verildi.