Gündem Alman büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Alman büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Paylaş
Alman büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın gözaltına alınması sonrası Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Sabah Gazetesi'nin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından bugün gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmaları Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise gözaltılara ilişkin, "Almanya basın özgürlüğüne saygı göstermelidir… Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın FETÖ’cülerin şikayeti üzerine gözaltına alınmasını kınıyoruz" dedi.

Alman polisi Türk gazetecilerin evlerine baskın düzenledi. FETÖ mensuplarının ihbarının ardından Sabah Almanya Temsilcisi İsmail Erel ile Sabah Avrupa Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay, gözaltına alındı. Bu gözaltıların ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sabah Gazetesi'nin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından bugün gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmaları Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz." tepkisini gösterdi. 

ÖMER ÇELİK: ALMANYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERMELİDİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Almanya basın özgürlüğüne saygı göstermelidir… Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay'ın FETÖ'cülerin şikayeti üzerine göz altına alınmasını kınıyoruz. FETÖ'cüler bulundukları her ülke için güvenlik tehdididirler. Almanya'nın dikkate alması gereken budur…" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı