Gündem 'Andıç'ta ilk itiraz

'Andıç'ta ilk itiraz

Paylaş
'Andıç'ta ilk itiraz

Tuğamiral Alaettin Sevim'in avukatı: Sayın mahkeme hukukta yok sayılacak bir karar ile yakalama emri vermiştir

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘İnternet Andıcı’ iddianamesinin kabulü ile birlikte Tuğamiral Alaettin Sevim’in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.

>> TUTUKLAMALARA İLK İTİRAZ GELDİ

Sevim’in avukatları yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. Kararın kaldırılmaması halinde ise müvekkillerinin sağlık durumu sebebiyle yakalama kararının geri bırakılmasını talep etti.

Haberin Devamı

'HUKUKTA YOK SAYILACAK BİR KARAR'

Yakalama kararı ile savunma hakkının çiğnendiğini ifade eden Sevim’in avukatları dilekçelerinde,"Yakalama kararını veren mahkeme bu dosyanın sanıklarının daha önce aynı soruşturma ile ilgili tutuklanmamış olmalarını görmezden gelmiştir. Sayın mahkeme hukukta yok sayılacak bir karar ile yakalama emri vermiştir. Mahkemenin bu kararı hiç kuşkusuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. maddesinde düzenlenen özgürlük hakkına da aykırılık oluşturmaktadır" dedi.

20 GÜNLÜK YATAK İSTİRAHATI VAR

Müvekkillerinin sağlık durumunun cezaevi koşullarında bulunmaya elverişli olmadığını belirten avukatlar, "İzmir Asker Hastanesi Raporu, müvekkilimizin fiziki tedavi sürecinin ardından 20 gün yatak istirahatını zorunlu kılmaktadır. Bu süre zarfında yaşanacak olumsuz etkenler müvekkilimizin tedavi sürecinde gelinen aşamaya kadarki tüm olumlu gelişmeleri ortadan kaldıracaktır. Bu sebepten CMK 268/2. madde de düzenlenen kararın rapor süresince geri bırakılmasının koşullarının bulunduğunu kabul etmek gerekmektedir" dedi.

Haberin Devamı

'YAKALAMA KARAR KALDIRILSIN'

Sevim hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep eden avukatlar kararın kaldırılmaması halinde ise dilekçenin bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini istedi. Sevim’in avukatları, bir üst mahkemeden ise ‘müvekkillerinin sağlık durumu sebebiyle yakalama kararının geri bırakılmasını’ talep etti.

Selahattin GÜNDAY İSTANBUL DHA