Gündem Ankara için yeni afet alarmı! Önümüzdeki 3 güne dikkat: Fırtına, hortum etkili olacak

Ankara için yeni afet alarmı! Önümüzdeki 3 güne dikkat: Fırtına, hortum etkili olacak

Paylaş
Ankara için yeni afet alarmı! Önümüzdeki 3 güne dikkat: Fırtına, hortum etkili olacak

Geçtiğimiz günlerde sel görüntülerine sahne olan Ankara için önümüzdeki 3 gün için yeni uyarı yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, saat 12.00'de başlayacak ve akşam 19.00'a kadar sürecek gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyururken Başkan Mansur Yavaş, önümüzdeki 3 gün için hortum ve fırtına tehlikesine dikkat çekti.

Ankara'da geçtiğimiz gün etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar ile alt geçitlerde su birikintileri oluşturmuştu. Vatandaşların hazırlıksız yakalayan yağışların daha kuvvetlisi geliyor. Ankara Valiliği, büyükşehir belediyesi ve Belediye başkanıından peş peşe uyarı geldi.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği, bugün kent genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son veriler göre; bugün görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, ilimiz ve çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

BELEDİYE SAAT VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

“Meteoroloji'den yapılan açıklamada bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve buna bağlı olarak su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar beklenmektedir” uyarısı yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyemiz tüm ekipleriyle teyakkuz hâlinde olup; vatandaşlarımızın da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz” denildi.

Haberin Devamı

Belediye beklenen yağışa dair ise şu bilgileri paylaştı:

Başlama Zamanı: 01.06.2023 - Saat: 12.00

Bitiş Zamanı: 01.06.2023 - Saat: 19.00

MANSUR YAVAŞ: ÖNÜMÜZDEKİ 3 GÜNE DİKKAT

Son uyarı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. Yavaş uyarısında, "Değerli hemşehrilerim, Önümüzdeki 3 gün boyunca ve özellikle Cumartesi günü meydana gelmesi beklenen son zamanların en yoğun fırtına ve hortum tehlikesine karşı tedbir almanızı önemle rica ederim. Belediyemiz ilgili tüm ekipleri ile teyakkuz halinde olacaktır. İhbarlarınızı Başkent 153 hattından bize bildirebilirsiniz." ifadelerini kullandı.