Gündem Ankara'da afet alarmı! Yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı

Ankara'da afet alarmı! Yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı

Paylaş
Ankara'da afet alarmı! Yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı

Meteoroloji'nin 20 kent için sağanak yağış uyarısının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kent için afet düzeyinde yağış beklendiği ifade edildi. Belediyeden yapılan açıklamada, "Bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırılmıştır" ifadeleri kullanılırken pek çok ilçede yolla göle döndü, araçlar mahsur kaldı. Ankara Valiliği'nden afetle ilgili açıklama geldi.

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmede yurt genelinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği 20 kent için de sarı kodlu uyarı verildiği duyuruldu. Bu illerden bir de Ankara. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bugün kentte beklenen yerel kuvvetli yağışların aynı anda "afet düzeyi"nde olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Ankara'nın Çankaya ve Altındağ ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Araçlar, yollarda güçlükle ilerledi. Bazı sürücüler ise araçlarıyla yolda kaldı.

Kazım Karabekir Caddesi'ndeki alt geçitte otomobilde mahsur kalan sürücü, belediye ekiplerince kurtarıldı. Sıhhiye'de de ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar dükkanlarındaki suyu tahliye etmek ve tıkanan mazgalları temizlemek için seferber oldu.

SİNCAN'DA HORTUM

Sincan ilçesindeki Belören Dağı mevkisinde ise hortum oluştu. Kısa süreli etkili olan hortum, bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

YAĞMURDA BEKLEYEN ÖĞRENCİLERDEN OTOBÜSE AKIN

Mamak ilçesinin Cengizhan Mahallesi'nde otobüs durağında bekleyen ve yağmurdan kaçmak isteyen öğrenciler de, durağa gelen otobüse koştu. Sırılsıklam olan öğrenciler, sırayla otobüse bindi.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, kentte etkili olan sağanak sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddi mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullandı:

İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve işyerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddî mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir. Kamuoyuna duyurulur.

İZİNLER KALDIRILDI

Belediyenin ilgili ekiplerinde görevli tüm personelin izinlerinin kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ekiplerin çalışmalarının Ankara Büyükşehir Belediyesinin YouTube kanalından canlı yayında takip edilebileceği kaydedildi.

Belediyeden yapılan paylaşımda, "Değerli hemşehrilerim, Ankara'da bugün afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldı; 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

İZMİR İÇİN DE 'SAĞANAK' UYARISI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarın saat 11.00'den sonra İzmir'in Bayındır, Beydağ, Bornova, Buca, Kemalpaşa, Kiraz, Ödemiş, Tire, Torbalı, Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Narlıdere, Balçova, Konak, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Foça, Aliağa, Bergama, Kınık ve Dikili ilçelerinde, yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI ÜZERİNE UYARI

Eskişehir ve çevresinde yerel ve kısa süreli de olsa yağışlar devam ediyor. Bazı ilçelerde etkisini daha da gösteren ve doluya dönüşen yağışlar, tarım alanlarında ve ulaşımda sıkıntılara sebep oluyor. Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nun bugün yayınlanan tahmin ve uyarısına göre, 31 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra için 'Sarı' renk kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Kütahya ve Eskişehir illeri geneli ile Bursa ve Bilecik illerinin güney kesimlerinde (Harmancık, Büyükorhan, Keles, Orhaneli, İnegöl, Bozüyük, Pazaryeri) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan riski, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı

BALIKESİR İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan değerlendirmeye göre 31 Mayıs Çarşamba günü Balıkesir bölgesinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Balıkesir’in Altıeylül, Karesi, Savaştepe, İvrindi, Havran, Burhaniye, Edremit. Gömeç, Ayvalık, Kepsut, Bigadiç, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin edildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji bölge müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış uyarısıyla beraber meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırıl, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ'DEN BURSA'NIN 5 İLÇESİNE SARI UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın için Bursa'nın beş ilçesini kapsayan sarı uyarıda bulunuldu.

Harmancık, Büyükorhan, Keles, Orhaneli, İnegöl ilçelerini kapsayan ve yarın 12.00'dan başlayıp saat 19.00'a kadar sürmesi beklenen kuvvetli yağış uyarısında şu ifadelere yer verildi: "Aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan riski, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

METEOROLOJİ'DEN AYDIN'A GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Aydınlı vatandaşları 31 Mayıs Çarşamba günü görülmesi beklenen gök gürültülü yağışa karşı uyardı.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre: 31.05.2023 Çarşamba günü bölgemizde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden itibaren Aydın’ın Efeler, Çine, Köşk, Yenipazar, Sultanhisar, Bozdoğan, Nazilli, Kuyucak, Karacasu ve Buharkent ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

METEOROLOJİ'DEN DİYARBAKIR VE BATMAN İÇİN 'GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK' UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada vatandaşların duyarlı olması istendi. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır'ın Sur, Çüngüş, Ergani, Hazro, Lice, Eğil, Kocaköy, Dicle, Hani, Kulp, Silvan ve Batman'ın kuzey kesimlerinde merkez, Kozluk, Beşiri, Sason beklenen gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

METEOROLOJİ'DEN DOLU UYARISI 

Sağanak yağışın aralıklı etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu’da meteorolojiden dolu uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyrettiği bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, sabah saatlerinde Erzurum ve Erzincan'ın kuzey kesimleri ile Bayburt çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

'METEOROLOJİDEN DOLU UYARISI'

Meteoroloji, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde sel, su askını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Yağışların bugün ve yarın sürmesi tahmin ediliyor. 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, ülke genelinin (Şanlıurfa ve Mardin hariç) aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Sıcaklıkların, yurdun güneydoğusunda mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

20 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kastamonu, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Uşak ve Karabük için sarı kodlu uyarıda bulundu.

İSTANBUL °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 26°CParçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı