Gündem Ankara'da bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

Ankara'da bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

Paylaş
Ankara'da bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

Ankara'nın Çankaya ilçesinde Kızılay çevresinde bir patlama sesi duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir' dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklaması:

Haberin Devamı

Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur.Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur.

Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. 

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ AMANSIZCA DEVAM EDECEKTİR.

Başkent'te terör saldırısı girişimi... Aracın patlama anı kamerada

POLİSLERİN SAĞLIK DURUMU

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından saldırıda yaralanan polis memurlarının sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya paylaşımında, "İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen HAİN TERÖR SALDIRI GİRİŞİMİNDE yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavileri devam etmektedir.

Haberin Devamı

Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

TERÖRLE, ONLARIN İŞ BİRLİKÇİLERİYLE, ZEHİR TACİRLERİYLE, ÇETELERLE, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, '01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir.' denildi.

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristlerin etkisizleştirilme anları kameraya böyle yansıdı.

Ankara'daki saldırı anının görüntüsü ortaya çıktı

CNN TÜRK muhabiri Melike Görür olay yerinden son bilgileri aktardı. Görür açıklamasında şunları söyledi;

Saat 09.37 gibi gerçekleşti. Bir patlama olduğu belirtiliyor. Neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bir roket olduğu belirtiliyor ancak net değil. Biz de Meclis’teydik, orada bile hissettik. Kapıların çarptığını gördük. Meclis Kızılay’a çok yakın bir noktada. Kızılay’da Bulvar yönünde İçişleri Bakanlığı önünde olduğu belirtiliyor. Şu anda o noktaya almıyorlar. Biz şu anda Genel Kurmay Kavşağı’nın olduğu bölgedeyiz. Patlamanın olduğu bölgeye geçemiyoruz, polisler almıyor.

Haberin Devamı

Şu an için çok yeni bir olay bu nedenle Cumhurbaşkanlığı korumaları da geldi buradalar, sağlıklı bilgi almak çok zor, çok taze, yeni bir olay. Roket olduğu belirtiliyor. İlk olarak birkaç el ateş atıldığı sonrasında patlama sesi geldiği belirtiliyor. Şu an için net bir durum yok.

Trafik kapatıldı, birçok noktada trafik kapatıldı. Patlamanın olduğu bölgeye alınmıyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın önü olduğu belirtiliyor. Patlama sesinin duyulmasıyla birlikte takviye ekipleri geldi.

Meclis’teki polislerin hareketinden bir patlama olduğu bilgisi geldi. Biz de bulunduğumuz noktaya geldik. Polis araçları, ekipler takviye olarak gidiyorlar, çok fazla polis aracı o bölgeye gidiyor, Çevik Kuvvet geldiğini görüyoruz.

Haberin Devamı
Ankara Kızılay çevresinde bir patlama sesi duyuldu