Gündem 'Anne, baba, abla sözümü tuttum' Hikayesi herkesi ağlattı

'Anne, baba, abla sözümü tuttum' Hikayesi herkesi ağlattı

Paylaş
'Anne, baba, abla sözümü tuttum' Hikayesi herkesi ağlattı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nehir Karakuş, depremde annesini, babasını, ablasını kaybedince yapayalnız kaldı. Bir de üzerine aileden miras olarak kalan borçlar eklendi. Nehir tüm bu zorluklara rağmen okulunu bırakmadı, ailesine verdiği sözü tutup yüksek not ortalamasıyla mezun oldu.

Şubat depremi Adıyaman'ı vurduğunda Nehir Karakuş (22), İstanbul'daydı. Hemen Adıyaman'a koştu, günlerce ailesinin oturduğu evin önünde bekledi. Ne yazık ki annesi Fatma Karakuş (48), babası Mehmet Karakuş (52) ve doktor ablası Sena Karakuş (26), enkazdan sağ çıkamadı.

Haberin Devamı

Hayatı allak bullak olan Nehir artık tek başınaydı. Büyük bir manevi yıkım yaşayan Nehir bir de maddi yıkımla karşı karşıya kaldı. Babasının aldığı otomobil kredisinin 344 bin liralık borcu mirasçı olarak Nehir'e kaldı. İstanbul'daki öğrenci evinin kirasını bile karşılayacak parası yoktu. Tüm bu umutsuzluk içerisinde
ailesinin mezarına gitti ve onlara "Size söz, başarıyla mezun olacağım" diye söz verdi.

Nehir'i hayata bağlayan da bu sözü oldu. Önce yarı zamanlı iş buldu. Bir hayırseverden aldığı borçla da krediyi kapattı. Nehir birkaç gün önce de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden iyi bir not ortalamasıyla mezun oldu.

DÖRDÜMÜZ EL ELEYİZ

Duygularını şöyle anlattı: "Yıllardır ailece hayalini kurduğumuz mezuniyetimi tek başıma yaşadım. O törende ne annemin ne babamın ne de ablamın gözlerinin içine bakabildim. Gökyüzüne bakarak 'Sözümü tuttum anne, baba, abla' demekle yetindim. Gözlerimi her kapattığımda biz dördümüz el eleyiz."

Haberin Devamı