Gündem Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 kişi öldü, 43 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor

Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 kişi öldü, 43 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor

Paylaş
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 kişi öldü, 43 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor

Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgede devam eden tahliye çalışmalarına ilişkin son durumu paylaştı.

Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir belediyesi şirketlerinden ANET'e ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesislerinde sefer halinde olan teleferikte kabinlerden biri henüz bilinmeyen bir sebeple düştü.

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ekibi yönlendirilirken, olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 10 kişinin de yaralandığı olay sonrası Antalya Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kalkış noktasına yakın bölgedeki kabinlerde bulunan vatandaşları kabinlerden indirip güvenli alana tahliye ediyor.

KİMLİKLER BELİRLENDİ

Antalya'da teleferik tabanının kopması sonucu yüksekten düşenlerin kimlikleri saptandı. Olayda yaşamını yitiren kişinin Memiş Gümüş (54) olduğu belirlenirken, yaralanan 7 kişinin isimleri ise şöyle;

“Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva.”

 

Bu arada kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş’ün cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Haberin Devamı

8 KABİNDE 43 KİŞİ TAHLİYE BEKLİYOR

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Okay Memiş 16 kabinden 128 kişinin tahliye edildiğini 8 kabindeki 43 kişiyi ise kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Memiş, 'Bölgede dün olmayan bugün için rüzgardan dolayı uçuşlarda sorun yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü müdahale yaptığımızı söyleyebiliriz. Hava kararmadan operasyonumuzu tamamlamayı ümit ediyoruz.' dedi.

Memiş sözlerini şöyle sürdürdü; Sürekli değişken bir hava akımı var, rüzgar var. Mümkün olan en kısa sürede operasyonumuzu inşallah tamamlayacağız. Vatandaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz, sağlık durumlarının da iyi olduğunu biliyoruz.

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını bildiren Bakan Tunç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için çalışmalar büyük bir dikkat ve hassasiyetle devam etmektedir. Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiş olup, hali hazırda olay yerinde incelemelerine devam etmektedirler. Adli soruşturma, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda tüm yönleriyle sürdürülmektedir."

Haberin Devamı

ALTUN: 184 VATANDAŞIMIZIN TAHLİYESİ İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMEKTEDİR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasına ilişkin açıklamada bulundu. Altun, "Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan kabininin parçalanması sonucunda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kaza sonrası mahsur kalan 184 vatandaşımızın tahliyesi için İçişleri Bakanlığımız yoğun bir çalışma yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR'

İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olayla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini, konu hakkında ilgili bakanlıklardan ve Valilikten anlık gelişmeler hakkında bilgi aldığını kaydetti.

‘KAZA TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILACAK’

Altun, "Olayla ilgili gerekli soruşturmalar başlatılacak, kaza tüm yönleriyle araştırılacaktır. Vatandaşlarımızın, yaşanan bu elim hadise ile ilgili sosyal medyada ortaya atılabilecek dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar etmemeleri, gelişmeleri resmi kanallardan takip etmeleri büyük önem taşımaktadır" açıklamasında bulundu.

ANKARA’DAN KURTARMA EKİBİ YOLA ÇIKTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada İtfaiye Müdürlüğünde görevli 13 personelden oluşan arama kurtarma ekibinin 4 donanımlı araç ile Antalya’da gitmek üzere yola çıktığı bildirildi. Arama- kurtarma konusunda uzman ekibin, Antalya’da teleferik kazası sonucu halen havada asılı kalan teleferik kabinlerinde bulunan vatandaşların kurtarılması çalışmalarına destek vereceği kaydedildi.

Haberin Devamı

MSB: 1 ADET C-130 TİPİ UÇAK GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Antalya’da meydana gelen teleferik kazası sonrası mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına katılacak ekiplerin ve ihtiyaç duyulan malzemelerin Erzurum’dan Antalya’ya ulaştırılabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 1 adet C-130 tipi uçak görevlendirildi" ifadelerini kullandı

OLAYLA İLGİLİ MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya Konyaaltı’nda 1 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı teleferik kazası ile ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, gelişmelerden kamuoyunun haberdar edileceğini söyledi.

ÖZEL, ANTALYA VALİSİ ŞAHİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Konyaaltı'ndaki teleferik kazasına ilişkin olarak Antalya Valisi Hulusi Şahin ile telefonda görüşerek, bilgi aldı. Özel, İstanbul, Ankara ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait arama kurtarma ekiplerinin bölgeye hareket ettiği bilgisini vererek, arama kurtarma ekiplerinin Antalya Valiliği'nin koordinasyonunda çalışmalarını sürdürmeye hazır olduğunu paylaştı.

BÖCEK: 25 KABİNDE 184 KİŞİ KABİNLERDE MAHSUR KALDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferik kazasına ilişkin açıklama yaptı. Başkan Böcek, kaza nedeniyle şu anda 25 kabinde 184 kişinin mahsur kaldığını ve kurtarılmaları için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle geçmiş olsun. Antalya Valiliğimiz kriz masasını hızla oluşturdu. Bu talihsiz kazada öncelikle 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya da aradı. Bursa'dan gece görüşlü helikopterler de geliyor. Şu anda 25 kabinde 184 vatandaşımız var. İnşallah en kısa zamanda onları da sağlıklı bir şekilde kurtaracağız. Allah yardımcımız olsun. Uzman ekiplerimiz burada. İnşallah kısa zamanda onların hepsini kurtarmış olacağız."