Gündem Antik kentin amazonları

Antik kentin amazonları

Paylaş
Antik kentin amazonları

Topraktan tarihin fışkırdığı Antalya Side'de 75 yıldır devam eden arkeolojik kazılarda yörede yaşayan kadınlar da çalışıyor. Kazılarda özenli ve dikkatli çalışmaları nedeniyle özel olarak görev verilen kadınlar "Side buradaki çalışmaların ardından çok daha fazla tanınacak. Biz de buna katkıda bulunmaktan çok memnunuz" diyor.

Cem Kerpiççiler'in özel haberi- POSTA... 'Side Kültürel Miras Projesi' önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından Side Antik Kenti'nde tanıtıldı.

Haberin Devamı

Bölgede tam 75 yıldır arkeolojik kazılar devam ediyor. Side kazılarını Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriştah Alanyalı koordine ediyor. Alanyalı, ayrılan ödeneğin 81 milyon liraya çıkmasıyla artık kazıları 12 ay boyunca yapabildiklerini ve daha fazla personelle çalıştıklarını söyledi.

HALKIN ÖRNEK TAVRI

Kazılar, antik kentte parsel mülkiyeti bulunan vatandaşların desteği ile yapılıyor. Sideliler mahallelerinin turizm açısından çekici bir noktaya ulaşması için örnek bir tavır sergiliyor. Kazılara en büyük desteği de yöredeki kadınlar veriyor. Kazılarda genellikle temizleme alanında görev alan kadınlar ellerinde süpürgelerle adeta antik kentin amazonları gibi görünüyor. Hepsi işinden memnun ve yaptıkları görevin ne kadar önemli olduğunun bilincinde.

Haberin Devamı

SİDE TURİZM MARKASI OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tanıtımda şunları söyledi:

Oluşturduğumuz ’Turkaegean’ ve ’Antalya Riviera’ markaları çok başarılı oldu. İlerleyen dönemde Türkiye’nin turizm markalarına, yepyeni logosu ile Side’yi de dahil edeceğiz. Proje gerçekleştiğinde bölge, ruhuna yakışır bir destinasyon haline gelecek ve gün batımını izlemek üzere buraya gelen ziyaretçiler çok daha etkileyici bir atmosferle karşılaşacak.