Gündem AÖF sonuçları bugün mü açıklanacak? Beklentiler arttı

AÖF sonuçları bugün mü açıklanacak? Beklentiler arttı

Paylaş
AÖF sonuçları bugün mü açıklanacak? Beklentiler arttı

AÖF Bahar dönemi vize sınavının üzerinden 10 gün geçti. Daha önce birkaç kez sonuçların 10. günde açıklandığı olmuştu. Bu nedenle Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin beklentileri iyice artmış durumda... Peki herhangi bir açıklama var mı?

Anadolu Üniversitesi 13-14 Nisan tarihlerinde AÖF Bahar dönemi vize sınavını gerçekleştirdi. Sınav sonuçları genellikle 15-20 gün içerisinde açıklanıyor. Fakat sonuçların 10. gün açıklandığına birkaç kez şahit olmuştuk. Öğrencilerin birçoğu "AÖF sonuçları bugün mü açıklanacak?" sorusunu sormaya başladı.

Haberin Devamı

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AÖF sonuçları hakkında Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan bir açıklama yok. Üniversitenin yaptığı açıklamada sonuçların genellikle 15-20 gün içinde açıklanacağı belirtiliyor. Fakat, bir önceki sınav sonucu 10. günde açıklanmıştı. Şimdi Bahar dönemi vize sınavı sonuçlarının bugün, yarın açıklanması bekleniyor.

AÖF’DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF ders sisteminde 2 dönem vardır. Birinci dönemde alınmış olan, ancak kalınan dersler bir sonraki senenin birinci döneminde alınabilir. Geçilemeyen ikinci dönem dersi de yine aynı şekilde ikinci dönem alınabilir.

Her dönem 1 vize sınavı ve 1 final sınavı yapılır, bir eğitim ve öğretim yılında 2 vize sınavına ve 2 final sınavına girilir. Dönem içi vize notunun yüzde 30’u ve final notunun da yüzde 70’i alınarak gerekli değerlendirme ve hesaplama işlemleri yapılır. Elde edilen ortalama harf notu olarak sisteme girilir. Öğrenciler aldıkları harf notuna göre o dersten geçip geçmediklerini anlayabilir.

Haberin Devamı