Gündem AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Yarın mı açıklanıyor?

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Yarın mı açıklanıyor?

Paylaş
AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Yarın mı açıklanıyor?

AÖL sınav sonuçları için kritik hafta geldi, çattı. Yarın itibarıyla sınavın üzerinden 15 gün geçecek. Bu nedenle de gözler MEB'de olacak ve pazartesi gün boyu "AÖL sonuçları açıklandı mı?" sorusu sorulacak.

AÖL sınavı 8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleşirken soru ve cevaplar 13 Aralık günü adayların erişimine açıldı. Yüz binler sonuçlar hakkında az çok fikir sahibi olurken kesin sonuçlar sabırsızlıkla bekleniyor. Yarın sonuçlar için krtik süreç başlayacak. Çünkü sınav sonuçları genellikle 15-20 gün aralığında açıklanıyor.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonuçlara ilişkin açıklama gelmiş değil. Önceki dönemlerde sonuçların 15-20 gün içinde açıklandığını görüyoruz. Buna göre sonuçların en geç 29 Aralık'ta açıklanması bekleniyor.

SONUÇ İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne (ÖDSGM) yapılacaktır. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18 adresinden ulaşabilirsiniz. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınavlarla ilgili olarak yapılacak tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilan ettiği esaslara göre yapılacaktır.

Haberin Devamı

MEB'DEN ÖNEMLİ DUYURU

6 -7 TEMMUZ 2019 tarihlerinde yapılacak olan III. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekiz yaşından gün almış öğrencilerimizden (5 Temmuz 2002 ve daha önce doğumlu) öğrencilik durumu "silik", "donuk" veya "aktif" olanlar III. Dönem kayıt yenileme işlemini yaptırmaları halinde katılacaktır. Açık Öğretim Daire Başkanlığı yukarıda sıralanan iş ve işlemlerin tarihini değiştirme hakkına sahiptir.