Gündem AÖL sonuçları açıklandı mı? MEB'den duyuru var mı?

AÖL sonuçları açıklandı mı? MEB'den duyuru var mı?

Paylaş
AÖL sonuçları açıklandı mı? MEB'den duyuru var mı?

AÖL sonuçları için sona yaklaşıldı. MEB'in her an duyuru yapması bekleniyor. Adaylar sonuçlar için teyakkuzda ve resmi site sürekli olarak kontrol ediliyor.

AÖL sonuçları için beklentiler iyice arttı. Genellikle sınavın ardından 15-20 gün içerisinde MEB tarafından duyurulan sonuçlar için kritik süreç dün başladı. Açıköğretim Lisesi'nde okuyan öğrenciler sürekli olarak "AÖL sonuçları açıklandı mı?" sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonuçlara hakkında herhangi bir duyuru yapılmış değil. Önceki dönemlerde sonuçların 15-20 gün içinde açıklandığını görüyoruz. Buna göre sonuçların en geç 28 Aralık Cuma günü açıklanması bekleniyor. Fakat unutulmamalı ki zaman zaman beklenen tarihten önce veya sonra sonuçlar açıklanabiliyor.

SONUÇ İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne (ÖDSGM) yapılacaktır. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18 adresinden ulaşabilirsiniz. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınavlarla ilgili olarak yapılacak tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilan ettiği esaslara göre yapılacaktır.

Haberin Devamı

MEB'DEN ÖNEMLİ DUYURU

6-7 TEMMUZ 2019 tarihlerinde yapılacak olan III. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekiz yaşından gün almış öğrencilerimizden (5 Temmuz 2002 ve daha önce doğumlu) öğrencilik durumu "silik", "donuk" veya "aktif" olanlar III. Dönem kayıt yenileme işlemini yaptırmaları halinde katılacaktır. Açık Öğretim Daire Başkanlığı yukarıda sıralanan iş ve işlemlerin tarihini değiştirme hakkına sahiptir.