Gündem Artvin'de korkutan patlama

Artvin'de korkutan patlama

Paylaş
Artvin'de korkutan patlama

Artvin'de Valilik binasına 300 metre uzaklıkta meydana gelen patlama kentte büyük korku yarattı

Terör saldırısı şüphesiyle güvenlik güçleri alarma geçerken patlamanın bir işyerindeki gaz sıkışması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Olayda 14 işyerinde maddi hasar oluştu, 1 kişi hafif yaralandı.

Artvin valiliği ve Merkez Karakol Amirliği’ne 300 metre uzaklıktaki bir pizza dükkanını işleten Celalettin Gökçe, işyerinde gaz kokusu alınca çevredeki esnaf arkadaşlarına durumu bildirmek için dışarı çıktı. Gökçe dışarı çıktığı sırada işyerinde patlama oldu. Patlamanın etkisiyle pizzacı ile yanındaki 4 işyerinde büyük maddi hasar meydana geldi.

Ayrıca pizzacının üst katındaki ve caddenin karşısındaki mağazaların da camları kırıldı. Toplam 14 ev ve işyerinde maddi hasar oluşturan patlama sırasında işyerlerinin bir çoğunun kapalı olması facianın ucuz atlatılmasına neden oldu.

BÜYÜK KORKU YAŞANDI

Artvin’in en işlek bölgelerinden birinde meydana gelen patlamanın ardından büyük bir panik yaşanırken olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri ikinci bir patlama tehlikesine karşı vatandaşları uzaklaştırdı.

Vatandaşlar uzun süre terör saldırısı olduğu şüphesiyle yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Artvin Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İtfaiye ekiplerinin yaptıkları araştırmada, patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldiği belirlendi. Patlama sırasında hafif şekilde yaralanan işyeri sahibi 42 yaşındaki Celalettin Gökçe Artvin Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Adem GÜNGÖR/ARTVİN,(DHA)