Gündem Askeri helikopter düştü

Askeri helikopter düştü

Paylaş
Askeri helikopter düştü

Jandarma'ya ait Skorsky helikopter, Tokat'tan Giresun'a giderken düştü, 3 asker şehit oldu

Tokat’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 3 asker şehit oldu.

Haberin Devamı

Tokat Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 09.50’de Giresun’dan kalkan ve Ankara’ya hareket eden Jandarma Genel Komutanlığına ait "Skorsky" tipi askeri helikopterin Tokat sınırları dahilinde merkeze bağlı Gökdere Şehitler Yaylası bölgesinde saat 10.45 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü bildirildi.

Kazada Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak, Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna’nın şehit olduğu açıklandı.

GENELKURMAY: KAZANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Genelkurmay Başkanlığı, Tokat’ın Merkez ilçesi Şehitler köyü mevkisinde Jandarma Genel Komutanlığına ait Skorsky tipi askeri helikopterin saat 10.50’de düştüğünü ve kazada 2 pilot subay ile 1 teknisyen astsubayın şehit olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, helikopterin bugün saat 09.50’de Giresun’dan Ankara’ya intikal etmek üzere havalandığı belirtildi.

Nedeni henüz belirlenmeyen kazada, 2 pilot subay ile 1 teknisyen astsubayın şehit olduğu bildirildi.

Kaza sonrasında, kaza kırım heyetinin inceleme başlattığı ve kaza nedeninin açıklığa kavuşturulacağı kaydedildi.

Şehit Pilot Yarbay Tabak'ın baba ocağına ateş düştü

Düşen helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak’ın, Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.
Acı haberi şehit Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak’ın ailesine, Milas İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemal İyigün ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli subaylar verdi. Psikolog ve sağlık ekipleri eşliğinde şehidin Cumhuriyet Mahallesi, Halilbey Bulvarı’ndaki baba evine gelen komutanlar, acılı baba Mustafa Tabak’ı teskin etmeye çalıştı.

Sinir krizi geçiren ve sağlık ekiplerince sakinleştirici iğne yapılan Mustafa Tabak’ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Acılı baba, “Oğlum daha çok gençti. Doyamadan kaybettik. Keşke ben ölseydim” diye ağıtlar yakması yürek burktu.

Bodrum’da diğer oğlunun yanında olduğu öğrenilen anne Ayşe Tabak’ın da Milas’a gelmek üzere yola çıktığı belirtildi.
Ankara’da oturan evli ve 2 çocuk babası şehit Pilot Yarbay Levent Tabak, geçen yıl yarbay olmuştu.

Haberin Devamı