Gündem Askerlik düşecek mi? Kısalıyor mu? Tek tip askerlik ne zaman geliyor?

Askerlik düşecek mi? Kısalıyor mu? Tek tip askerlik ne zaman geliyor?

Paylaş
Askerlik düşecek mi? Kısalıyor mu? Tek tip askerlik ne zaman geliyor?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün akşam saatlerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtladı. Bakan Akar'ın, askerlik ile ilgili açıklaması ise büyük heyecan yarattı. Milyonlarca kişi bu gelişme sonrası "Askerlik düşecek mi?" sorusunu sormaya başladı.

Bedelli askerlikte başvuru süreleri dolarken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtladı. Bakan Akar'ın en çok dikkat çeken açıklaması ise tek tip askerlik konusunda oldu. Hulusi Akar, "Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 - 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor." dedi. Bu heyecan verisi gelişme sonrası milyonlarca kişi "Askerlik düşecek mi?, Tek tip askerlik ne zaman geliyor?" sorusuna yanıt aradı.

Haberin Devamı

TEK TİP ASKERLİK NE ZAMAN GELECEK?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tek tip askerliğin 2-3 ay içerisinde geleceğini belirtti. Askerlik süreleriyle ilgili ise net bir beyan vermedi.

HULUSİ AKAR'DAN TEK TİP ASKERLİK AÇIKLAMASI:

"Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 - 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor. Daimi olacak ikide bir bedelli mi olacak, geliyor mu, çıktı mı ? Bu öngürülebilir, herkes bilecek ki bu budur. En iyisi en rahatı, her erkek askerlik görevini yapar deyip kapatmak, ama olmuyor. Ekonomik, siyasi, bireysel, modern hayatın getirdiği mecburiyetten dolayı çözüme gidiliyor. Kendi içinde tutarlı hale getirmek herkesin hesabını, kitabını, eğitimini işçiliğini buna göre getirsin."

Haberin Devamı