Gündem Askerlik yerleri açıklandı mı? 2023 MSB celp ve sevk tarihleri açıklandı mı?

Askerlik yerleri açıklandı mı? 2023 MSB celp ve sevk tarihleri açıklandı mı?

Paylaş
Askerlik yerleri açıklandı mı? 2023 MSB celp ve sevk tarihleri açıklandı mı?

Askerlik görevini yerine getirmek isteyen birçok kişi celp ve sevk tarihlerini merak ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, Şubat 2023 sınıflandırma dönemine ilişkin ise açıklama paylaştı. Tecillerini bozduracak, askerlik görev çağına gelmiş gençler görev yerlerini merak ediyor. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı? Celp tarihleri belli oldu mu?

Asker adayları, 30 Kasım 2022 tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihlerini e-devlet üzerinden yaptılar. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı? Celp tarihleri belli oldu mu?

Haberin Devamı

2023 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Şubat 2023 sınıflandırma dönemine ilişkin açıklama yapıldı. Yazıda şu ifadeler yer aldı:

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri şöyle:

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) - 2 Şubat 2023

Haberin Devamı

Er (2’nci Grup) - 2 Mart 2023

Er (3’üncü Grup) - 6 Nisan 2023

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir.

Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvurarak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.