Gündem Assos ve Troya tünelleri nerede? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı Assos ve Troya tünelleri hangi yollardan geçiyor? Uzunluğu ne kadar, ücretli mi?

Assos ve Troya tünelleri nerede? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı Assos ve Troya tünelleri hangi yollardan geçiyor? Uzunluğu ne kadar, ücretli mi?

Paylaş
Assos ve Troya tünelleri nerede? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı Assos ve Troya tünelleri hangi yollardan geçiyor? Uzunluğu ne kadar, ücretli mi?

Assos ve Troya tünelleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 11 Ekim Salı günü açılıyor. Bölgenin turizm, ekonomi ve lojistiğine katkı sağlaması beklenen tüneller sayesinde yıllık karbon salınımının 3 bin 65 ton azalacağı tahmin ediliyor. Peki, Assos ve Troya tünelleri nerede? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı Assos ve Troya tünelleri hangi yollardan geçiyor? Uzunluğu ne kadar, ücretli mi? İşte detaylar…

Assos ve Troya tünelleri sayesinde 50 dakika süren yol sadece 5 dakikada kat edilebilecek. Böyle büyük bir farka yol açan tüneller aynı zamanda sadece yolu kullananların bütçesinde değil petrol tüketiminden karbon salınımına kadar pek çok konuda tasarruf edilmiş olacak. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı Assos ve Troya tünelleri hakkında bilgiler…

Haberin Devamı

ASSOS VE TROYA TÜNELLERİ NEREDE?

Assos ve Troya tünelleri, Çanakkale-İzmir kara yolunun Ayvacık ilçesi ile Küçükkuyu beldesi arasındaki Kazdağları rampaları geçişinde yapıldı. Tünellerin yapımına 2016 yılında başlanmıştı.

ASSOS VE TROYA TÜNELLERİ HANGİ YOLLARDAN GEÇİYOR?

Küçükkuyu Tünelleri, dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı olacak.

Çanakkale - İzmir karayolunun Ayvacık - Küçükkuyu arası dağ, deniz ve termal turizminin bir arada yaşandığı bölge olması nedeniyle trafik akışının sağlıklı olması büyük önem arz etmekteydi.

Kazdağları’ndaki tehlikeli yolda güven sağlayan 9.63 km Ayvalık - Küçükkuyu Bölünmüş Yolu ve İkiz tünelleri açılınca 50 dakikalık zorlu yolculuk bu sayede 5 dakikalık konforlu seyahate dönüşecek. Ayrıca tek şeritli ve tırların yoğunlukla kullandığı keskin virajlara sahip olan bir yoldu. Çanakkale'yi İzmir'e bağlayan bir yol olduğu için araç trafiğinin yaşandığı bu yolda sollama yapılamıyordu. Örneğin bir kamyon yavaş gidiyorsa arkasındaki tüm araçlar yavaş gitmek zorunda kalıyordu. Kamyonların, tırların ve trafiğin çok yoğun olduğu bir bölge olan Kazdağı rampaları şimdi daha konforlu bir hale getirildi.

Haberin Devamı

ASSOS VE TROYA TÜNELLERİNİN UZUNLUĞU NE KADAR?

Assos tüneli 1700 metre uzunluğunda, Troya tüneli ise 4 bin 17 metre uzunluğunda yapıldı.