Gündem At kasaplarından savunma

At kasaplarından savunma

Paylaş
At kasaplarından savunma

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde bir ahıra baskın yapan polis, 2 atı kesen 3 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler, “Biz de yiyoruz ne var bunda” dedi

Keşan Emniyet Müdürlüğü ekipleri terminal arkasında İspitcami Mahallesi’ndeki bir evde at kesildiği ihbarı ile harekete geçti. Ahıra baskın düzenleyen polis, kestikleri atı parçalamakla meşgul olan 41 yaşındaki Hüseyin Ersüren, 51 yaşındaki İsmail Korkmaz ve 31 yaşındaki İbrahim Sunar'ı gözaltına aldı.

KIZIMI BU ETLERLE BÜYÜTTÜM

Çağrılan zabıta ekibi de iki atın başını, ayakları ve derisini buldu. Polislere at etini kendilerinin de yediğini ve hiç bir zararı olmadığını belirterek yaptıkları işi normalmiş gibi gösteren şüphelilerden Hüseyin Ersüren, “18 yaşında kızım var. Bu etlerle büyüttüm onu. Gel gör, maşallah benden iri yapılı ve sağlıklı. At eti yenmez diye bir şey yok” dedi ve serbest bırakılmasını istedi.

Uzun süredir at eti yediğini belirten İsmail Korkmaz ise polislere at etinden ikram etmeye kalkıştı. Yapılan incelemenin ardından çağrılan Keşan İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri at etlerini incelemek için numune aldıktan sonra çöplükte imha etti.

Hüseyin Ersüren’e ait olduğu tespit edilen ahırın bahçesinde bağlı olan bir at da Keşan İlçe Çiftçi Malları Koruma Derneği’ne teslim edildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliyle ilgili işlem başlatıldı.

Selim ŞEN/Edirne (DHA)