Gündem Atatürk'ün çocukları

Atatürk'ün çocukları

Paylaş
Atatürk'ün çocukları

Iğdır'ın bir köy ilkokulunda 5 çocuk 10 Kasım günü, Atatürk büstü önünde, tahtadan yaptıkları tüfeklerle tıpkı Anıtkabir'deki askerler gibi saygı nöbetinde bulunmuştu. Gözleri yaşartan bu görüntü üzerine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler çocukları Anıtkabir'de ağırlayıp Atatürk ile buluşturdu.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesi Cennetabat köyündeki Şehit Havacı Er Nurettin Manaz İlkokulu öğrencileri Hamza Çatma (7), Devran Çatma (8), Şervan Yıldırım (9), Hüseyin Sevgül (9) ve Şah Ali Medet Gülali (8), Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da Anıtkabir’deki saygı nöbetini canlandırdı. Çocuklar, Atatürk büstünün önünde tekmil verip uygun adımda yürüyerek nöbet değişimi yaptı. Video, Iğdır Valiliği’nin sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

Haberin Devamı

BAYRAKLARLA YÜRÜDÜLER

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, videoyu gördükten sonra öğrencileri Ankara’ya davet etti. Çocuklar, öğretmenleri Zeynep Avar eşliğinde Anıtkabir’e geldi. Ellerinde Türk bayrakları ile askerlerle beraber Aslanlı Yol’da yürüyen çocuklar, daha önce videosunu canlandırdıkları gibi saygı nöbetinde bulunup, hayallerini gerçekleştirdi. Öğrenciler, "Anıtkabir'i görmeyi çok istiyorduk. Buraya gelip gerçekten askerlerle nöbet tuttuğumuz için çok mutluyuz" dedi.

‘Anıtkabir’de saygı nöbeti’ videosuyla gündem olan öğrenciler Anıtkabir’i ziyaret etti