Gündem Avukatlar Günü mesajları! Arkadaşa, meslektaşa, eşe, anlamlı 5 Nisan Avukatlar Günü mesajları ve sözleri! Avukatlar Günü’nün tarihçesi

Avukatlar Günü mesajları! Arkadaşa, meslektaşa, eşe, anlamlı 5 Nisan Avukatlar Günü mesajları ve sözleri! Avukatlar Günü’nün tarihçesi

Paylaş
Avukatlar Günü mesajları! Arkadaşa, meslektaşa, eşe, anlamlı 5 Nisan Avukatlar Günü mesajları ve sözleri! Avukatlar Günü’nün tarihçesi

Avukatlar Günü mesajları, bugün eşi ve arkadaşı avukat olan, kendisi de adalet neferleri ordusunda yer alan avukatlar tarafından meslektaşlarına gönderiliyor. Diğer yandan avukatlar gününün tarihçesi de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte, hukuk sisteminin vazgeçilmez bir parçası olarak hayatını bu yöne adayan avukatlara gönderebileceğiniz anlamlı 5 Nisan Avukatlar Günü mesajları ve bugünün tarihçesi…

5 Nisan Avukatlar Günü her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanırken, avukatların hayatımızdaki doldurulamayacak yerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Hak arama mücadelesinde insanlara yol göstermekle kalmayıp yol açan ve bu uğurda gecesini gündüzüne katan değerli avukatların günü kutlu olsun! İşte, arkadaşa, meslektaşa, eşe, anlamlı 5 Nisan Avukatlar Günü mesajları ve sözleri ve Avukatlar Günü’nün tarihçesine ilişkin detaylar…

Haberin Devamı

AVUKATLAR GÜNÜ MESAJLARI!

  • Güvenliğimizin teminatı olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyorum.
  • Adaletin güçlüden değil haklıdan yana olması dileğimle, tüm hukukçuların Avukatlar Gününü kutlarım.
  • Hak ve hukukumuzu koruyan avukatlarımızın, Avukatlar Gününü kutlarım.

  • Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutlarım.
  • Adalete ve adil yargılamaya bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Avukatlar Gününü kutlarım.
  • Hiçbir şey bir devleti kendi kanunlarını ihlal etmekten daha hızlı yıkamaz. (Thomas Clark) Avukatlar Gününü kutlarım.

  • Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Bu vesile ile tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyor, selam ve saygılar sunuyorum.
  • Hukuku üstün kılmak için savaşan hak ve adaletten yana olan hukukçuların Avukatlar Gününü kutlarım.
  • Hukuk sisteminin en dayanıklı zincirleri olan cansiperane bir şekilde hakkın peşinden giden tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun.

  • Adalete ve adil yargılamaya bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Avukatlar Gününü kutlarım.
  • Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan siz değerli avukatlarımızın 5 Nisan avukatlar gününü kutlar saygılar kutlarım.
  • Müslüman ülkelerdeki adaleti sorduklarında, onlara Hz. Ömer öldü deyin! Benim ve tüm hukukçuların Avukatlar Gününü kutlarım.

AVUKATLAR GÜNÜ’NÜN TARİHÇESİ

5 Nisan Avukatlar Günü’nün belirlenmesine kaynaklık eden tarihlerin en eskisi Türkiye’nin ilk barosu olan İstanbul Barosunun kuruluş günü olan 5 Nisan 1878 tarihidir. İstanbul Barosu 5 Nisan 1878 tarihinde toplanarak ilk genel kurul toplantısını yapmış ve baronun kuruluşu Kanunu Esasi‘den iki yıl sonra gerçekleşmiştir.

Cumhuriyetin ilanının ardından ilk defa en geniş katılımıyla 3 Ocak 1934 tarihinde İzmir'de gerçekleştirilen Türkiye Avukatlar Birliği toplantısında, 5 Nisan tarihi 'Avukatlar Günü' olarak ilan edildi.

Türkiye’de, 5 Nisan Türkiye Avukatlar Günü olmasına karşın bütün Dünya Avukatları için geçerli bir Avukatlar Günü bulunmamaktadır. ABD’de Nisan ayının ikinci salı günü “avukatlara saygı” günü olarak kutlanmaktadır. Meksika’da Latin Amerika’da bir üniversitede hukuk dersinin verildiği ilk gün olması nedeniyle Meksika’da avukatlar günü 12 temmuzdur. Ekvator’da Avukatlar Günü 20 şubatta kutlanmaktadır. Ekvator’da 20 Şubat 1945 tarihinin seçilmesi Ekvator’lu yargıç ve politikacı Luis Felipe Borja Perez’in doğum tarihi olmasından kaynaklıdır. Aarjantin’de avukatlar günü Arjantin’in 1853 anayasasının mimarı olan Juan Bautista Alberdi nin 1810’daki doğum tarihine atfen 29 Ağustostur.

Haberin Devamı