Gündem 'Ayağa kalksın yeter'

'Ayağa kalksın yeter'

Paylaş
'Ayağa kalksın yeter'

Adana’da Mekselina-Sabahattin Akan çiftinin üçüzlerinden Poyraz ve Doruk serebral palsi hastası. İyileşme umudu olan kök hücre tedavisi için 1 milyon 800 bin lira gerektiğini söyleyen Mekselina Akan, “Parkları, okulları hiç sevmiyorum çünkü çocuklarım bunları yaşayamıyor. Tek isteğim onları ayağa kaldırmak” dedi.

Adana’da Mekselina-Sabahattin Akan çiftinin üçüzleri Poyraz, Doruk ve Ege 2020’de dünyaya geldi. Hamileliğin 30’uncu haftasında doğan üçüzler yoğun bakımdaki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Bir süre sonra hareket etmekte zorlanan, gelişimi de diğer kardeşlerine göre yavaş olan Poyraz’a halk arasında ‘beyin felci’ olarak bilinen, kasların dokusunu, hareketini ve motor becerilerini etkileyen serebral palsi teşhisi konuldu. Birkaç ay sonra aynı teşhis Doruk’a da konuldu; Akan çifti çifte üzüntü yaşadı.

Haberin Devamı

DUVARLAR ÜZERİME YIKILDI

Mekselina Akan, serebral palsi hastalarına Hindistan’da kök hücre tedavisi uygulanabileceğini öğrendiğini belirterek, “Ufak da olsa o umut ışığının peşinden gideceğiz. Tedavileri için 1 milyon 800 bin lira gerekiyor. Valilik onaylı kampanyamızı başlattık” dedi. “Poyraz’ın hastalığını ilk duyduğumda duvarlar üzerime yıkıldı” diyen Akan, “Sağlıklı olan oğlum Ege de konuşamıyor. Bunları kabullenmek kolay olmadı. Ben çocuk parklarını, okulları hiç sevmiyorum, çünkü benim çocuklarım bunları yaşayamıyor. Tek isteğim onları ayağa kaldırmak” diye konuştu.