Gündem 'Aysima'nın yaşama hakkını verin'

'Aysima'nın yaşama hakkını verin'

Paylaş
'Aysima'nın yaşama hakkını verin'

Kayseri'de 13 günlükken SMA teşhisi konulan 2.5 aylık Aysima Tuna tedavi için hayırseverlerden yardım bekliyor. Minik Aysima’nın babası Sinan Tuna “Her çocuğun olduğu gibi bizim çocuğumuzun da yaşama hakkını verelim” diyor.

Kayseri’de henüz 13 günlükken topuğundan alınan kanla SMA Tip 1 teşhisi konulan Aysima Tuna’nın tedavi olabilmesi için yardım kampanyası başlatıldı. Baba Sinan Tuna, Aysima’nın semptomlarının ve acılarının başlamadan önce tedavisinin yapılması için yardım istedi. Kaybedecek 1 günlerinin dahi olmadığını belirten Sinan Tuna, “Kızımın küçük vücudu acılarla tanışmadan tedaviye başlamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘KIZIMA SAHİP ÇIKIN’

Sinan Tuna “Dubai’de yapılacak tedavi için 1.8 milyon dolar gerekiyor. Doktor ‘Tedavi edilmezse en fazla 2 yaşına kadar yaşayabilir’ dedi. Çok zor bir durum. Hiçbir anne babanın altından kalkabileceği yük değil. Her çocuğun olduğu gibi bizim çocuğumuzun da yaşama hakkını verelim” dedi. Aysima’nın annesi Ayşegül Tuna ise “Yıkıldık, hayatımız karardı. Tedavi çok pahalı. Kızıma sahip çıkın” diye konuştu.