Gündem Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva son yolculuğuna uğurlandı!

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva son yolculuğuna uğurlandı!

Paylaş
Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva son yolculuğuna uğurlandı!

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva, Bakü’de gözyaşlarıyla defnedildi.

Dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki 2. Fahri Hiyabanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Paşayeva’ın naaşı, Haydar Camii’sinde kılınan cenaze namazının ardından 2. Şehitler Hiyabanı'na getirildi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine Azerbaycanlı milletvekilleri, devlet yetkilileri, Türk diplomatlar, Paşayeva’nın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Paşayeva'nın naaşı omuzlarda taşınan dualar eşliğinde defnedilirken sevenleri gözyaşlarını tutamadı.

TÜM ÇABALARA RAĞMEN KURTARILAMADI

Sebebi bilinmeyen hipotonik durum tanısıyla 23 Eylül’de komaya giren Paşayeva’nın Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmış ve durumunun kritik olduğu açıklanmıştı. Paşayeva, dün Azerbaycanlı doktorlar ve Türkiye'den gelen uzman doktorların aldığı tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştı.

PAŞAYEVA MİLLİ MECLİSİN ÖNEMLİ BİR ÜYESİYDİ

Azerbaycan’ın Tovuz şehrinden olan 48 yaşındaki Paşayeva, 7 yıl boyunca muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Paşayev’a 6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Milli Meclisi'ne girdi. Milli Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Gruplarının üyesiydi. Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan’ı temsil eden kurula da üye olan Paşayeva, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak ta görev yapıyordu.

Haberin Devamı

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJI

'TÜRK DÜNYASI FEDAKÂR VE DEĞERLİ BİR EVLADINI KAYBETTİ'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın Twitter hesabından paylaştığı taziye mesajında "Türk dünyası fedakâr ve değerli bir evladını kaybetti... Aziz dostumuz Ganire Pashayeva'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır dilerim. Türk milletinin başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı.

'AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: "'Selam olsun ey Türk dünyası! Selam olsun Azerbaycan, selam olsun Türkiye’miz.' Türk Dünyası için her daim mücadele eden yiğit #GanirePaşayeva’yı bu sözleriyle hatırlayacağız. Merhumeye Allah rahmet eylesin. İki devlet tek millet olarak aziz milletimizin başı sağ olsun."

Haberin Devamı

BAKAN GÜLER: VEFATINI BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİK

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: 'Azerbaycan Milletvekili Sayın Ganire Paşayeva’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Türk dünyasına olan sevdasıyla tanıdığımız, Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğini son nefesine kadar haykıran merhume Ganire Paşayeva’ya Allah’tan rahmet, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.'

BAKAN URALOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "'Türkiye'nin ayağına atılan taş, bizim başımıza değer' Değerli dostumuzu, aziz kardeşimizi Türk dünyasına katkıları ve adını yaptığı hizmetler vesilesiyle bizlere bıraktığı ölümsüz izler ile ebediyete uğurluyoruz. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun."

'TÜRK DÜNYASINA BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Azerbaycan Cumhuriyeti milletvekili Ganire Paşayeva, Bakü’de tedavi gördüğü hastanede maalesef hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Türk dünyasına büyük hizmetleri oldu. İnanıyorum ki ismi hep anılacak."

Haberin Devamı

BAKAN GÖKTAŞ'TAN TAZİYE MESAJI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: "Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin sembol ismi, Türk dünyasının mümtaz şahsiyeti, kıymetli dostum Azerbaycan Milli Meclisi Vekili Ganira Paşayeva’nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Can Azerbaycan ve tüm Türk dünyasının başı sağ olsun."

'YILLARCA VERDİĞİ BÜYÜK MÜCADELEYE HEPİMİZ ŞAHİDİZ'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: " Ömrünü Karabağ Davasına ve Türk Dünyasının selametine adamış olan Azerbaycan’ın yiğit kadını Ganire Paşayeva Hakk’ın rahmetine kavuştu. Karabağ’da yaşanmış olan Ermeni işgalini ve büyük insanlık dramını tüm dünyaya duyurmak için yıllarca verdiği büyük mücadeleye hepimiz şahidiz. Cenabı Allah, Ganire Hanımefendinin mekanını cennet eylesin, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum, kendisini ve bu kutlu yolda yaptığı cesur hizmetleri daima hatırlayacağız. Büyük Türk-İslam aleminin başı sağolsun."

Haberin Devamı

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Milletvekili Ganire Paşayeva'ya Allah'tan rahmet, Türk dünyamıza, sevenlerine ve kardeş Azerbaycan halkına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum."

'TÜRK DÜNYASI DEĞERLİ BİR EVLADINI KAYBETTİ'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Türk dünyası mümtaz bir şahsiyetini, değerli bir evladını kaybetti... Azerbaycan Milli Meclisi üyesi Sn. Ganire Pashayeva'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun."

BAKAN TUNÇ'TAN TAZİYE MESAJI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Can Azerbaycan’ın Türkiye dostu Milletvekili, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi, Azerbaycan Parlamentosu Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Pashayeva’nın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'Türk Dünyasının adanmış sesi Ganire Paşayeva rahmete kavuştu. Çok üzgünüz. Samimi ve kararlı bir hayat sürdü. Şahidiz. Mekanı cennet olsun kardeşimizin…'

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Genç yaşta aramızdan ayrılan Ganire Hanım’a Allah’tan rahmet, başta ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Can Azerbaycan’ın başı sağ olsun!"

'TÜRK DÜNYASINA HİZMETLERİ ASLA UNUTULMAYACAKTIR'

Sinan Oğan: "Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede maalesef ki vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Türk dünyasına hizmetleri asla unutulmayacaktır…"

'TÜRK DÜNYASININ BAŞI SAĞ OLSUN'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici: "Azerbaycan’ın gül yüzlü ve Türk Milleti sevdalısı, değerli kardeşimiz kıymetli milletvekili Ganire Paşayeva Hanımefendi’nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Cenab-ı Hak mekanını cennet, makamını âli eylesin. Ailesi, yakınları başta olmak üzere Azerbaycan halkının ve tüm Türk Dünyasının başı sağ olsun"