Gündem Babam için

Babam için

Paylaş
Babam için

Ankara Emniyeti'nin ilk kadın Trafik Denetleme Şube Müdürü olan Sevil Atasoy, 1998’de şehit olan trafik polisi babasının izinden giderek mesleğinde 20'nci yılını geride bıraktı. Başkent trafiğini başarıyla yöneten Atasoy "En çok babamın görmesini isterdim" dedi.

Eskişehir'de görevli trafik polisi babası Mehmet Bayraktar’ı 1998 yılında alkollü bir sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu şehit veren Sevil Atasoy, babası gibi polis olmanın hayaliyle yaşadı. 17 yaşında kazandığı Polis Akademisinden 2003'te mezun olan Atasoy, çeşitli birimlerde görev aldıktan sonra ise 2017’de şehit babası gibi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı. Başkentin trafiğinden sorumlu olarak görevini sürdürüyor.

Haberin Devamı

POLİSLER VE EVLATLARI

Polis olmayı çocukluğundan beri istediğini söyleyen Atasoy, "Polis çocuğu olmak zordur ama gurur vericidir. Polis çocukları, mesleğin zorluğunu babaları ile birlikte yaşar. Hepsi babaları ile gurur duyuyordur. Babam daha sağken 'polis olacağım' diyordum. Şu an hayalimi yaşıyorum. İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç’in görevlendirmesi ile bu göreve gelmek beni mutlu etti, gururlandırdı. En çok da babamın görmesini isterdim" diye konuşuyor.

BU BİR YAŞAM TARZI

Okul servislerine yönelik son derece sıkı denetimler yaptıklarını belirten polis Atasoy, en çok trafik kazalarında çocuk ölümlerinden etkilendiğini de itiraf ediyor. Atasoy, "Polislik bir meslek değil yaşam tarzı. Bu mesleğe giren sadece kendisi değil, ailesi ile birlikte bu mesleği yaşamış oluyorlar. Emek veren, bu özveriyi gösteren bütün gençleri aramızda görmek isteriz" diyerek gençlere de çağrı yapıyor.

Haberin Devamı

Polis Mehmet Bayraktar 1998’de Eskişehir’de alkol uygulamasında, alkollü bir sürücünün çarpması sonucu şehit oldu. Görevini çok seven, layık ıyla yapan bir polisti.