Gündem 'Bağımsız Filistin devleti kurulmalı'

'Bağımsız Filistin devleti kurulmalı'

Paylaş
'Bağımsız Filistin devleti kurulmalı'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile düzenlediği ortak basın toplantısında İsrail-Filistin çatışmasına da değindi.

Sorunları daha da derinleştirecek adımlardan sakınılması gerektiğini belirten Erdoğan, “Şu an Gazze’ye su verilmiyor. Elektrik verilmiyor. Hani insan hakları? Sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz” dedi. Erdoğan, “Ortadoğu’ya kalıcı barışın gelebilmesi Filistin-İsrail sorununun nihai çözümüyle mümkündür. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

‘İŞİNE GELİNCE ORTAK’

Amerika’nın uçak gemisinin İsrail’e gönderilmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ne işi var? Ne yapmaya geliyor? Ve buraya gelen uçak gemisinin etrafında botlarıyla, uçaklarıyla orada bütün Gazze’yi, etrafını indirerek çok ciddi katliamlara adım atacak” dedi. ABD F-16’larının Suriye’de Türk İHA’sını düşürmesini hatırlatan Erdoğan, “Türkiye şu anda NATO’da Amerika’nın ortağı değil mi? Bunu ne ile izah edeceğiz. İşine geldiği zaman ortak, işine geldiği zaman Amerika maalesef terör örgütlerini eğitiyor. Bunları da görelim” ifadelerini kullandı. DHA