Gündem Bahçeli'den Batı medyasına tepki: Hiç kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz

Bahçeli'den Batı medyasına tepki: Hiç kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz

Paylaş
Bahçeli'den Batı medyasına tepki: Hiç kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz

MHP lideri Bahçeli, Batı medyasının manşetlerine tepki göstererek, "Batı 14 Mayıs seçimlerinde zillet ittifakından yana tarafını ortaya koymuştur. Hiç kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle

Haberin Devamı

Birlikte her zorluğu aşacağız. Biz birliğimiz, ebedi kardeşliğimizin varoluşu ve haysiyetidir. Biz büyük Türk milletiyiz. Devlet ve milletiyle hep birlikte ve her şeyden önce Türkiyeyiz.

Türkiye merkezli yeni bir medeniyet ve insanlığın huzuru maksadıyla çalışıyoruz ve çabalıyoruz. Elbette yapacağız ve hep birlikte başaracağız.

Birlikte her türlü zorluğu aşacağız. Bizi birbirimizden ayırmak için provokasyon yapanlara sonuna kadar kapalıyız. Etnik ve mezhep ayrılıkçılığı yapanlara hep karşı çıkacağız. Biz horon kadar Karadeniz, zeybek kadar Ege'yiz. Hep beraber ülkemin tüm güzelliklerini kucaklayan büyük bir aileyiz. Devlet ve milletiyle hep birlikte Türkiye'yiz.

Bahçeli'den Batı medyasına tepki: Hiç kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz

"PAZAR GÜNÜ TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE OLACAK"

Haberin Devamı

Diyorum ki 14 Mayıs 2013 tarihinde aziz milletim sıra sende. Milli irade, kutuplaşmayı reddedecektir. Muhalefet partilerine demokratik hesap mutlaka sorulacaktır. Kavga, kriz arayanlara acıklı derslerini vermek için aziz milletim sıra sende. Tam 4 gün sonra sıra da söz de, yetki de alayınızda.

Türkiye'nin zillete mahkum olmasını hayal edenlerin, Türkiye'nin önünün kesilmesini hayal edenlerin gözü Türkiye üzerinde olacaktır. 14 Mayıs 2023 pazar günü tüm dünyanın gözü üzerimizde olacak. Peki siz de 14 Mayıs'a hazır mısınız? 14 Mayıs'ta sandığa koşa koşa gidecek misiniz? Bir oyunuzu Milliyetçi Hareket Partisi'ne bir oyunuzu da Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verecek misiniz? Milletvekili adaylarımızı Meclis'e gönderecek miyiz?

Madem onlar ülkemizi takip ediyor, madem Türkiye'nin yok oluşuna yatırım yapıyor Trabzon'un vereceği güçlü cevap mukadderdir. Dost kısveli hasım ülkeler 14 Mayıs için hazırlık yapıyormuş, siz de 14 Mayıs'a hazır mısınız? Sandıkta oy pusulasına ve mührü elinize aldığınızda bir oyunuzu MHP'ye bir oyu Erdoğan'a verecek misiniz? Sözünüz söz mü?

1461'den beri Türk yurdu olan Trabzon'un her taşı yakuttur. Özü de sözü de bir olan Trabzonlu kardeşim gelecek sizin elinizde. 14 Mayıs'ta Türkiye'nin 100'üncü yılına ilk adımı atmak sizlerin iradesinde. Anayasa'nın 2. Maddesinde ifade edildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir hukuk devletidir.

Haberin Devamı

"HİÇ KİMSE MİLLETİMİZİN İRADESİNE ZİNCİR VURAMAZ"

Türk demokrasisi rüştünü defalarca ispat etmiştir. Bu anlamda birçok batı ülkesinin ilerisinde de olduğumuz bir gerçektir. Türkiye'nin demokrasi hayatına ilkesiz dayatmalarda bulunmaktadırlar. Avrupa ve ABD'de çıkan dergi ve gazeteler algı operasyonu yapıyor. Bu dergi ve gazetelerde 14 Mayıs seçimlerine dış müdahale çağrısında bulunuyor.

Batı zillet ittifakından yana tavrını koymuştur. Bu bir defa gayri ahlakidir, hiç kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz. İktidarın ruhsatı ne ABD'den ne İngiltere'den ne Fransa'dan alınacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nı hedef alarak 'gitmeli' diyen dergi bizim için yok hükmündedir. Türkiye, sömürge artığı bir ülke değildir. 14 Mayıs'ta devrilmeleri kaçınılmaz bir siyaset ve milli irade gerçeği olacaktır. Türkiye'ye ayar verilemez, istikamet gösterilemez.

14 Mayıs'ta devrilmeleri kaçınılmaz bir siyaset olacaktır. İç barış ve huzur ortamımızı bozmak için maşalar devrede, alçaklar sahnededir. Erzurum'da yaşanan olaylar bayağı bir provokasyondur. İBB Başkanının meydan meydan dolaşıp fitne saçması, görevini ihmal etmesi sakıncalıdır, yanlış üzerine yanlıştır. Esnaf ziyareti bahanesiyle korsan gösteri yapıp taşıdığı provokatörlerle ortalığı karıştıran Ekrem İmamoğlu Trabzon'un yüz karasıdır.

Haberin Devamı