Gündem Bahçeli'den Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili açıklama: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı

Bahçeli'den Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili açıklama: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı

Paylaş
Bahçeli'den Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili açıklama: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili, 'Altın madeninde var olan ihmaller zincirinin 13 Şubat'taki payını yok saymak mümkün değildir. Adli soruşturmanın sağlıklı sonuçlar vermesi için hazırlanan bilirkişi raporunun aceleye getirmesi tartışmalıdır. Yeni rapor hazırlanması, yeni heyet oluşturulması en makul çözümdür.' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

(Erzincan'da madende toprak kayması) Erzincan'ın İliç ilçesinde altın üretimi yapılan bir maden sahasında toprağın kaymasıyla bir felaket meydana geldi. Maalesef 9 maden işçimiz toprak altında kaldı. Devletimiz seferber oldu. İşçilerimize ulaşmak amacıyla maden alanına yığılan toprak kütlesinin tahliye ve temizlik işlemi dikkatle sürdürülmektedir. Heyelan bölgesi alanında hala riskler olduğu, zaman zaman toprak kaymalarının yaşanması aramam-kurtarma ekiplerini zora sokmaktadır.

Allah var, gam yoktur. Ümitlerimizi diri tutarak bölgeden gelecek müjdeli haberlere kulağımızı çevirmiş durumdayız.

14 Şubat 2024 çarşamba günü TBMM'nin devreye girmesini elbette yerinde bulduk ve destekledik. Kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulmasını isabetli karar olarak görüyor ve yanında duruyoruz.

Haberin Devamı

Herkes eteğindeki taşı döksün de görelim. Kim ne biliyorsa açıklasın da bilelim.

Siyanür iddiasında bulunanlar iddiaları ispat etsin. Ağzıyla değil de karnıyla konuşanların şımarıklıkları tahammül sınırlarını aşmıştır. Halen dedikodu üretmenin, hala kaygıları diri tutmanın tutarlı bir yanı var mıdır?

Kayan toprak inşallah kaldırılacaktır, yaralarımız el birliğiyle sarılacaktır.

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı sayın Murat Kurum ne hikmetse hedef haline getirilmişti. Sinsi bir propagandanın tedavülde olduğuna işaret etmiştir.

ÇED raporunu veren Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanlığı değildir. Altın madeninin çevreye zarar verip, vermeyeceğini denetlemektedir. Anlaşılacağı üzere sayın Murat Kurum görevini layıkıyla yapmıştır.

Menfur ve emel sahiplerinin çabaları boşunadır. Ankara altın çağına kavuşacak, İstanbul Kurum'una kavuşacak. Ne yaparlarsa yapsınlar. Derin izleri beraberce sileceğiz.

ERDOĞAN'IN MISIR'A ZİYARETİ

Mısır ziyareti hakikaten tarihi niteliktedir. Atılan sağlam adımları karalamak için nasıl bozuk bir dil kullanırsa kullansın biz bunun zamanını yerinde olarak değerlendiriyoruz.

Haberin Devamı

İSRAİL'İN REFAH'A SALDIRILARI

Netanyahu'nın ısrar ve inatla Refah'a operasyon yapacaklarını söylemesi Mısır için de tehdittir. İsrail, Refah'tan uzak durmalı, yeni operasyonlardan kaçınmalıdır.

İsrail'in Refah'a girmesi halinde Mısır'ın barış anlaşmasını askıya alacağını duyurması, İsrail'in daha ağır bedel ödemek durumunda kalacağını ilan etmektedir.

İsrail katliamlarına son vermelidir. Uluslararası toplum yalnızca sözle, kınamayla yetinmemelidir. İnsanı dram bitmelidir. BM ve küresel vicdan çok acil harekete geçmelidir. Başkenti doğu Kudüs olan 1967 yılı temelinde bağımsız Filistin kurulmadan Ortadoğu'da barış, huzur hayalden ibaret kalacaktır.

"CHP, EKSENİNDEN KAYMIŞTIR"

Türkiye artık eski Türkiye değildir. Ya muhalefet değişecek ya da millet bu muhalefetin defterini dürecektir. Beka mücadelesini hafife almaları ağır yaralı ve yüreksiz siyasetin ifşasından başka bir şey değildir.

CHP sadece kendi içinde kavgalı değil Türk milleti ile sorunludur. Yedek kulübesine çekilmesi milli bir görevdir. Demlenmiş CHP'nin doğrusu ile yanlışı birbirine karışmıştır. DEM artık CHP'nin kumanda odasına kadar nüfuz etmiştir. Kimin aday yapılıp yapılmayacağına kadar müdahil olmuştur. Adı konulmamış kokuşmuş ilişki CHP'nin iç yüzünü deşifre etmiştir. Özgür beyi iradesi ve şifreleri DEM'in eline geçmiştir. Türkiye'yi devirmeye çalışanlara Türk milleti müsaade etmeyecektir.

Haberin Devamı

Atatürk'ün anılarını hiçe sayanları, Türk'lüğü rafa kaldıranları, İstanbul'u Ermeni şehri ilan edenleri Türk milleti affetmeyecektir. Etnik ayrımcılığını kamçılamak milliyetsizlerin ağzıdır. CHP ekseninden kaymış, kayış koparmıştır. CHP sakat siyasetin pençesinde kıvranarak tükenişe ve inişe geçmiştir. Yerel yönetimleri zillet çukurundan çıkarmanın zamanı yaklaşmıştır. O zaman 31 Mart'tır. Vakit el ele vermenin, gönüllerde birleşme vaktidir.

Çürümüş bir kalem sahibi köşesinde "alt gelir grupları, bilin ki ülkeyi kurtarmıyor tersine yıkımına destek oluyorsunuz, evlatlarınıza cehennem gibi yaşam bırakıyorsunuz" yazmıştı. Bu kalem yobazlarına vatanı bırakmayacağız. Milleti aşağılayan, cahil diyen kalemşörlere boyun eğmeyeceğiz. Yılmayacağız, yıktırmayacağız. Zalimlere karşı aynı siperdeyiz, hainlere karşı aynı hizadayız. Biriz, diriyiz, hep birlikte Türkiye'yiz, Türk milletiyiz.

Haberin Devamı

AYM VE DANIŞTAY'IN KARARLARI

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü sonrası örgütle ilişkisi belirlenen 4 bine yakın hakim ve savcı ihraç edilmiştir. Danıştay 5. Daire'nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararı çok sakıncalıdır, hukuki temeli yoktur. Bu kararı alırken Danıştay üyeleri maklube mi yiyorlardı? Danıştay adalet ve hukuka göre karar vermemiştir. HSK devreye girmiş, yeni inceleme başlatmış ve Danıştay Genel Kurulu'nda itirazlar yapılmıştır.

MHP olarak TBMM'ye sunulan 8'inci Yargı Paketi'nin hak aramayı güçlendireceğinden, kişisel verilerin korunmasını ihtiva ettiğinden dolayı destekleyeceğimizi açıklıyorum.

FETÖ günleri geçmiştir, gelecekleri varsa görecekleri de vardır. Boy ölçüsüne uygun kefen biçtirmesidir.

Yusuf Suresi'ne konu olacak bir şey yoktur. Kuyruğu kesilen yılan vardı. Bu sefer kafasını koparmak and olsun bizim için şereftir.

FİYAT ARTIŞLARI

Fiyat etiketlerini yukarı doğru güncelleyenlerin ve ardındaki FETÖ'cülerin hesabı sorulmadan sosyal ve ekonomik huzur nasıl temin edilecektir?

Fiyat anarşistleri de FETÖ'cüdür. Dükkanları ve evleri kapatılmadır.